Σούμο: Κιρισίμα και Αταμιφούτζι παραμένουν στην κορυφή και παίρνουν προβάδισμα 2 αγώνων για τις 2 τελευταίες ημέρες

Ο Ozeki Kirishima και ο maegashira Atamifuji (8ος) κέρδισαν αμφότεροι την Παρασκευή στο Kyushu Grand Sumo Tournament, διευρύνοντας το προβάδισμά τους σε δύο νίκες με δύο ημέρες να απομένουν στο 15ήμερο τουρνουά, αφού οι δύο πιο κοντινοί τους αντίπαλοι έχασαν και οι δύο.

Ο Kirishima αντιμετώπισε αρκετές ισχυρές πιέσεις από τον Daieisho (8-5), αλλά άντεξε άνετα πριν ο sekiwake γλιστρήσει, αφήνοντας τον Kirishima, στον τρίτο του αγώνα στη δεύτερη υψηλότερη κατάταξη του σούμο, με μια εύκολη νίκη στο Kokusai Centre στη Fukuoka.

Ο Kirishima (L) κερδίζει τον Daieisho την 13η ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στις 24 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Atamifuji (11-2), εν τω μεταξύ, ξεπέρασε έναν δύσκολο αντίπαλο στο νούμερο 3 Takayasu (8-5), αφού οι δύο άνδρες πάλεψαν χωρίς κανείς από τους δύο να καταφέρει να αρπάξει τη ζώνη σε μια πολύ ζωντανή αναμέτρηση.

Ο πρώην ozeki πήρε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο 21χρονος Atamifuji ξέφυγε αρκετές φορές. Τελικά, ο Takayasu προσπάθησε να αιωρήσει τον αντίπαλό του από το χέρι, αλλά έχασε τη λαβή του, παραπάτησε προς τα πίσω και σπρώχτηκε προς τα έξω.

Ο Atamifuji έκανε 4-11 στο ντεμπούτο του στην κατηγορία makuuchi πέρυσι και στάλθηκε κατευθείαν πίσω στη δευτεροβάθμια κατηγορία juryo. Πριν από δύο μήνες, ωστόσο, έκανε 11-4 στην επιστροφή του στην ελίτ, χάνοντας το πρωτάθλημα μόνο από τον ozeki Takakeisho σε έναν αγώνα αποκλεισμού.

Ο Atamifuji (L) νικά τον Takayasu την 13η ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στις 24 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Αφού έπεσε από τον Kirishima μια μέρα νωρίτερα, ο sekiwake Kotonowaka (9-4) έχασε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα από τον Ryuden (9-4). Το Νο10 έπιασε γρήγορα μια λαβή ζώνης στο αριστερό χέρι και κράτησε το κεφάλι του στο στήθος του Kotonowaka, χαρίζοντάς του μια γερή νίκη με νοκ άουτ.

Ο Ichiyamamoto (9-4) έπεσε επίσης πίσω στην κούρσα του τίτλου, όταν το Νο. 5 Midorifuji (9-4) πήδηξε αμέσως στα αριστερά του και τράβηξε το Νο. 14 στο χώμα.

Ο Takakeisho (9-4) κέρδισε τη σύγκρουσή του με τον ozeki ρίχνοντας κάτω τον Hoshoryu (8-5) μετά από ανταλλαγή αρκετών χτυπημάτων.

Ο Sekiwake Wakamotoharu και ο komusubi Hokutofuji έχασαν και οι δύο και έπεσαν στο 4-9, ενώ ο komusubi Abi βελτιώθηκε στο 6-7.