Σούμο: Οι πρωτοπόροι Τακαγιάσου και Αταμιφούτζι εξασφάλισαν ρεκόρ νικών μετά από 9 ημέρες

Ο Takayasu, 7ος maegashira, και ο Atamifuji, 15ος, κέρδισαν για να εξασφαλίσουν αριθμό ρεκόρ νικών μετά από εννέα ημέρες δράσης στο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο τη Δευτέρα. Ο Tsurugisho, 16ος, έχασε δύο φορές καθώς αναζητά το πρώτο του Κύπελλο Αυτοκράτορα.

Ο Takayasu (8-1) δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να διώξει την Kotoeko (2-7), αφού ο πρώην ozeki ξεκίνησε με ένα σπρώξιμο με τα δύο χέρια και στη συνέχεια την έσπρωξε, δίνοντας μικρή ανάσα στο Νο 8 του Ryogoku Kokugikan.

“Προσπαθώ να μη βιάζομαι, να μην υποχωρώ και να αγωνίζομαι με θετικό τρόπο”, δήλωσε ο Takayasu για τη μέχρι τώρα απόδοσή του στο 15ήμερο τουρνουά.

Ο Takayasu (δεξιά) νικά τον Kotoeko την εννιάτη ημέρα του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Atamifuji (8-1) άρπαξε αμέσως μια ρηχή λαβή ζώνης με το αριστερό του χέρι και νίκησε με μπουλντόζα τον #10 Kinbozan (5-4) από το Καζακστάν εν ριπή οφθαλμού για να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη στην ελίτ κατηγορία makuuchi.

“Νομίζω ότι προοδεύω καλά”, δήλωσε ο 21χρονος, ο οποίος ήταν 4-11 όταν έκανε το ντεμπούτο του στο makuuchi τον περασμένο Νοέμβριο. “Έχω ακόμα έξι αγώνες μπροστά μου και θα προσπαθήσω να δίνω κάθε μέρα τον καλύτερό μου εαυτό.

Ο Τακαγιάσου και ο Αταμιφούτζι θα αναμετρηθούν την Τρίτη.

Ο Atamifuji (L) νικά τον Kinbozan κατά τη διάρκεια της εννέαης ημέρας του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο απειλούμενος με υποβιβασμό ozeki “kadoban” Takakeisho (6-3) έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στις οκτώ νίκες που χρειάζεται αυτό το μήνα για να παραμείνει στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, επικρατώντας του εξίσου γεροδεμένου Gonoyama (6-3) και σπρώχνοντάς τον έξω από το υπερυψωμένο ρινγκ.

Ένας άλλος kadoban ozeki, ο Kirishima (6-3), δεν ήταν καθόλου πειστικός, αλλά πήρε τη νίκη αφού κυνήγησε τον ευκίνητο Νο 4 Ura (5-4) πριν τον σπρώξει στο έδαφος.

Ο νέος ozeki Hoshoryu (3-6) έχασε τρεις σερί ήττες για δεύτερη φορά αυτό το μήνα. Ο Sekiwake Kotonowaka (5-4) προσγειώθηκε σε μια καθυστερημένη κλειδαριά στο χέρι καθώς υποχωρούσε στην άκρη. Ο Hoshoryu, πρωταθλητής στη συνάντηση της Nagoya τον Ιούλιο, έκανε μια απελπισμένη προσπάθεια συντριβής και αρχικά ανακηρύχθηκε νικητής, αλλά οι κριτές του ρινγκ επενέβησαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κορυφή του ποδιού του είχε αγγίξει το έδαφος κατά τη διαδικασία.

Ο Wakamotoharu (6-3) υπέστη μια επιζήμια ήττα από τον συμπατριώτη του Daieisho (5-4), του οποίου τα άγρια αρχικά κύματα ακολουθήθηκαν από μια σύντομη περίοδο αντεπιθέσεων από τον Wakamotoharu. Ωστόσο, ο Daieisho σταθεροποίησε τη θέση του και ανέβηκε και πάλι μπροστά για να κερδίσει με ώθηση.

Ο 13ος Myogiryu (6-3) έπεσε στο έδαφος από μια ρίψη με το χέρι από τον 14ο Kotoshoho (3-6), αφήνοντας τον Tsurugisho (7-2) ως τον μοναδικό παλαιστή με δύο ήττες, αφού περικύκλωσε τον 11ο Mitakeumi (5-4) και έπιασε τον πρώην ozeki από πίσω.