Σούμο: Ο Ασανογιάμα ακινητοποιεί τον Τακακέισο στην επιστροφή του από τον τραυματισμό του

Ο πρώην ozeki Asanoyama έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή από τραυματισμό την Κυριακή, κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα στο Kyushu Grand Sumo Tournament εναντίον του επίδοξου yokozuna Takakeisho.

Ο σημερινός νούμερο 1 maegashira, ο οποίος είχε απουσιάσει τις πρώτες επτά ημέρες λόγω προβλήματος στη γάμπα, προκάλεσε μία από τις πολλές ανατροπές της όγδοης ημέρας στο Fukuoka Kokusai Center, αφήνοντας το χαμηλό νούμερο 14 Ichiyamamoto να προηγείται με 7-1.

Οι άλλοι δύο πρωτοπόροι της βραδιάς, ο ozeki Hoshoryu και ο sekiwake Kotonowaka, υπέστησαν ήττες με 6-2 από το Νο4 Nishikigi και το Νο2 Shodai αντίστοιχα, αφού ο Ichiyamoto νίκησε το Νο13 Takarafuji (2-6).

Ο Kirishima ήταν ο μοναδικός ozeki που κέρδισε την ημέρα, κρατώντας τον komusubi Hokutofuji (2-6) για να μπει στους υπόλοιπους οκτώ που ισοφάρισαν σε 6-2.

Ο Asanoyama (μπροστά) κερδίζει τον Takakeisho την όγδοη ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στις 19 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Takakeisho (επάνω) απεικονίζεται μετά την ήττα του από τον Asanoyama την όγδοη ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στις 19 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Asanoyama κατάφερε άλλο ένα πλήγμα στις ελπίδες του Takakeisho να γίνει yokozuna κερδίζοντας τη μάχη των πρώην και νυν ozeki.

Ο Takakeisho (5-3) κέρδισε την πρώτη σύγκρουση και πίεσε τον Asanoyama (1-0-7) στα όρια, αλλά ο maegashira έδειξε δύναμη και κίνηση στα πόδια για να μείνει μέσα στο άχυρο και να εκτελέσει μια αντιστροφή με ρίψη κάτω από το χέρι που επιβεβαιώθηκε μετά από σύσκεψη των κριτών για να καθορίσουν ποιος βγήκε πρώτος από το ρινγκ.

Ο Hoshoryu υπέστη την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του από τον αντίπαλό του Nishikigi (6-2), ο οποίος αντέστρεψε με arm lock αφού αναγκάστηκε να πέσει στο πίσω πόδι.

“Πήγε καλά στο τέλος. Ήμουν στην άμυνα, αλλά ήμουν επίμονος”, δήλωσε ο Nishikigi, ο οποίος στοχεύει στην επιστροφή του στις τρεις βαθμίδες “sanyaku” κάτω από τον yokozuna μετά το 5-10 στο ντεμπούτο του στο komusubi τον Σεπτέμβριο.

Μια μέρα μετά την πρώτη του ήττα στο 15ήμερο τουρνουά από τον Ura (2-6), ο Kotonowaka ηττήθηκε από τον Shodai (4-4). Ο πρώην ozeki έδειξε μεγάλη ταχύτητα και συνέχισε να πιέζει μέχρι την αναγκαστική νίκη αποκλεισμού.

Μετά από συνεχόμενες νίκες επί των ozeki Kirishima και Takakeisho, ο Gonoyama (4-4) κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο sanyaku του αποκλείοντας τον sekiwake Wakamotoharu (3-5). Ο sekiwake Daieisho έπεσε στο 5-3 όταν υπέκυψε σε ένα κλειδί χεριού εναντίον του komusubi Abi (3-5).