Σούμο: Ο Γιοκοζούνα Τερουνοφούτζι αποσύρεται από τον αγώνα στο Κιούσου λόγω πόνου στη μέση

Ο Yokozuna Terunofuji θα χάσει το επερχόμενο Kyushu Grand Sumo Tournament αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον επίμονο πόνο στη μέση, δήλωσε την Πέμπτη ο σταθερός του δάσκαλος Isegahama.

Ο μοναδικός μεγάλος πρωταθλητής, ηλικίας 31 ετών, δεν θα λάβει μέρος στη 15ήμερη διοργάνωση που αρχίζει την Κυριακή στο κέντρο Kokusai στη Φουκουόκα και θα απουσιάσει από ολόκληρο το τουρνουά για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αφού έχασε και τη φθινοπωρινή διοργάνωση του Σεπτεμβρίου.

Ο Yokozuna Terunofuji (δεξιά) συνομιλεί με τον διευθυντή του στάβλου Isegahama κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στις εγκαταστάσεις του στάβλου στο Dazaifu, στο νομό Fukuoka, στις 9 Νοεμβρίου 2023 ( WeLoveSports).

Ο οκτώ φορές νικητής του Emperor’s Cup επιδείνωσε τον τραυματισμό του στη συνάντηση της Ναγκόγια τον Ιούλιο, όταν αποσύρθηκε και τερμάτισε με ρεκόρ 1-3 και 11 ημέρες ξεκούρασης, ενώ αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε κάταγμα οστού.

“Αισθάνεται πόνο όταν πηγαίνει μπροστά. Δεν μπορεί να αγωνιστεί”, δήλωσε ο Isegahama, προσθέτοντας ότι ο Terunofuji θα επιδιώξει να επιστρέψει στο ρινγκ στη συνάντηση της Πρωτοχρονιάς τον Ιανουάριο.

Ο Γιοκοζούνα συμμετείχε σε προπόνηση στη βάση της σταθεράς του στο Dazaifu στη Φουκουόκα το πρωί της Πέμπτης.

Ο μογγολικής καταγωγής παλαιστής, ο οποίος εδώ και καιρό ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, κέρδισε για τελευταία φορά ένα πρωτάθλημα στο καλοκαιρινό μίτινγκ τον Μάιο, στη μοναδική του πλήρη εμφάνιση φέτος από τα έξι τουρνουά.

Η προαγωγή του στην κορυφαία βαθμίδα μετά τη συνάντηση της Ναγκόγια το 2021 επισφράγισε μια επική επιστροφή για τον παλαιστή, ο οποίος αγωνιζόταν στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα του αθλήματος, το ozeki, πριν οι τραυματισμοί και στα δύο γόνατα τον ρίξουν στην πέμπτη θέση της κατηγορίας jonidan τον Μάρτιο του 2019.

“Είχαμε δουλέψει με την υπόθεση ότι θα έπαιρνε μέρος, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους που κάνουν κινήσεις αποφυγής. Η πλάτη του πονάει, αφού προσπαθεί να υποβαθμίσει τα προβλήματά του στα γόνατα”, δήλωσε ο Isegahama. “Έχει φλεγμονή μετά από λίγη προπόνηση.

Ο Terunofuji έχασε ολόκληρο ή μέρος ενός αγώνα για όγδοη φορά στους 14 αγώνες του ως yokozuna. Ο Ozeki Takakeisho, νικητής του φθινοπωρινού αγώνα, θα είναι ο παλαιστής με την υψηλότερη κατάταξη που θα αγωνιστεί στη Φουκουόκα.