Σούμο: Ο Γιοκοζούνα Τερουνοφούτζι παλεύει με έναν παλιό τραυματισμό στο γόνατο

Ο Γιοκοζούνα Τερουνοφούτζι, ο οποίος είχε αναρρώσει από χειρουργική επέμβαση και στα δύο γόνατα για να κερδίσει το Μεγάλο Τουρνουά τον Μάιο, αποσύρθηκε από το Μεγάλο Τουρνουά Σούμο της Ναγκόγια την Τετάρτη λόγω προβλημάτων στο γόνατο.

Ο 31χρονος γεννημένος στη Μογγολία μεγάλος πρωταθλητής κέρδισε τον πρώτο του αγώνα την Κυριακή για να ανοίξει το 15ήμερο τουρνουά στην Dolphins Arena της Ναγκόγια, αλλά μια δεύτερη συνεχόμενη ήττα την Τρίτη έθεσε ερωτήματα και για τα δύο γόνατά του.

Ο Yokozuna Terunofuji απεικονίζεται μετά την ήττα του από τον Tobizaru την τρίτη ημέρα του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια στην Dolphins Arena στη Ναγκόγια, στην κεντρική Ιαπωνία, στις 11 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Terunofuji αποσύρθηκε από το μεγάλο τουρνουά του περασμένου Σεπτεμβρίου και υποβλήθηκε σε επεμβάσεις και στα δύο γόνατα τον Οκτώβριο. Αφού έχασε τρία συνεχόμενα τουρνουά, επέστρεψε θριαμβευτικά με τον όγδοο τίτλο της καριέρας του τον Μάιο.

Η αποχώρηση του μοναδικού γιοκοζούνα του αθλήματος συνέπεσε με την επιστροφή του νεοπροαχθέντος οζέκι Κιρισίμα, ο οποίος είχε χάσει τους τρεις πρώτους αγώνες του στη δεύτερη βαθμίδα του αθλήματος λόγω τραυματισμού. Ο άλλος οζέκι του σούμο, ο Τακακέισο, δεν αναμένεται να αγωνιστεί στη Ναγκόγια, επίσης λόγω προβλήματος στο γόνατο.