Σούμο: Ο Γκονογιάμα, πρωτοεμφανιζόμενος στην πρώτη κατηγορία, κερδίζει τον πέμπτο συνεχόμενο αγώνα του

Ο Gonoyama, 13ος maegashira, παρέμεινε ασταμάτητος στο ντεμπούτο του στο makuuchi, βελτιώνοντας σε 5-0 την Πέμπτη στο Nagoya Grand Sumo Tournament.

Ο 25χρονος, πρωταθλητής της δεύτερης κατηγορίας juryo τον Μάιο, έδειξε την καταστροφική τεχνική του push and shove σε μια νίκη με 3-2 χαστούκια επί του νούμερο 11 Kotoeko.

Η κυρίαρχη νίκη του Gonoyama τον έφερε στο ίδιο επίπεδο με το νούμερο 1 Nishikigi και το νούμερο 7 Takayasu στην κορυφή της 15ήμερης διοργάνωσης.

Ο Gonoyama (απέναντι από την κάμερα) νικά τον Kotoeko κατά τη διάρκεια της πέμπτης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Nagoya στην Dolphins Arena στη Nagoya, κεντρική Ιαπωνία, 13 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Μετά την απόσυρση του μοναδικού yokozuna Terunofuji και του ozeki Takakeisho, ο ozeki Kirishima, ο οποίος έχασε τις τρεις πρώτες ημέρες του τουρνουά λόγω θλάσεων στα πλευρά, έγινε το επίκεντρο της προσοχής στην Dolphins Arena της Nagoya.

Χρειάζεται οκτώ νίκες για να μην θέσει σε κίνδυνο τη θέση του στο μεγάλο τουρνουά του Σεπτεμβρίου, ο Kirishima (1-2-2) σπατάλησε το πλεονέκτημά του στην αρχή με αποτυχημένες προσπάθειες takedown και στριμώχτηκε σε αχυρόμπαλες και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από τον νούμερο ένα Tobizaru (2-3).

Ο Kirishima (απέναντι από την κάμερα) χάνει από τον Tobizaru την πέμπτη ημέρα του μεγάλου τουρνουά σούμο της Nagoya στην Dolphins Arena στη Nagoya, στην κεντρική Ιαπωνία, 13 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Δύο από τους τρεις παλαιστές σεκιουάκε που διεκδικούν την προαγωγή τους στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα του σούμο, τους οζέκι, ο Χοσορίου και ο Νταεϊσό, προχώρησαν την Πέμπτη και έφτασαν στο 4-1. Ο Hoshoryu εξασφάλισε μια ήρεμη νίκη επί του komusubi Abi (3-2), ενώ ο Daieisho κυριάρχησε στο #3 Meisei (2-3) με την επίθεσή του και τον έσπρωξε προς την έξοδο.

Ο τρίτος sekiwake, Wakamotoharu (3-2), δίστασε να πηδήξει και έπεσε θύμα του συν-ηγέτη Nishikigi, ο οποίος τον έβγαλε αστραπιαία από το ρινγκ.

Ο πρώην ozeki Takayasu παρέμεινε επίσης αήττητος, όταν κυριάρχησε στο Νο. 5 Hiradoumi (1-4) με την επίθεσή του, τον γύρισε προς τα πίσω και τον χαστούκισε στην ήττα.