Σούμο: Ο Κιρισίμα νίκησε τον Αταμιφούτζι και πήρε την πρωτιά ενόψει της τελευταίας ημέρας

Ο Ozeki Kirishima πήρε στα χέρια του το δεύτερο Κύπελλο του Αυτοκράτορα κερδίζοντας το αουτσάιντερ Atamifuji σε μια μάχη μεταξύ των δύο τελευταίων διεκδικητών του Kyushu Grand Sumo Tournament το Σάββατο.

Ο Μογγόλος αρσιβαρίστας και ο νούμερο 8 maegashira από το νομό Shizuoka ξεκίνησαν την προτελευταία ημέρα στο Fukuoka Kokusai Center ισόβαθμοι στην κορυφή (11-2), χωρίς κανένας άλλος παλαιστής να έχει κερδίσει περισσότερους από εννέα αγώνες.

Στην πρώτη κιόλας συνάντηση μεταξύ των δύο παλαιστών, ο Atamifuji έκανε ένα λάθος ξεκίνημα πριν μπει σε ρυθμό με έναν σταθερό εναρκτήριο αγώνα.

Με αμφότερους να ψάχνουν για κράτημα ζώνης, ο Kirishima (12-2) ήταν αυτός που εξασφάλισε ένα σταθερό εσωτερικό κράτημα και το χρησιμοποίησε για να αναγκάσει τον 21χρονο Atamifuji (11-3) να βγει έξω.

Ο Kirishima (μπροστά) αρπάζει τον Atamifuji κατά τη διάρκεια της 14ης ημέρας του Grand Tournament of Sumo Kysuhu στο Kokusai Centre στη Fukuoka στις 25 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Kirishima (R) νικά τον Atamifuji κατά τη διάρκεια της 14ης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο Kysuhu στο Kokusai Center στη Φουκουόκα στις 25 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο 27χρονος Kirishima, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στην κορυφαία κατηγορία στην Οσάκα τον Μάρτιο, θα αντιμετωπίσει τον συνάδελφό του ozeki Takakeisho στον τελευταίο προγραμματισμένο αγώνα του 15ήμερου τουρνουά την Κυριακή. Αν χάσει και ο Atamifuji νικήσει τον sekiwake Kotonowaka την τελευταία ημέρα, οι δύο πρωτοπόροι θα συναντηθούν ξανά σε έναν αποκλειστικό αγώνα πρωταθλήματος για να αναδειχθεί ο νικητής του τουρνουά.

Ο Atamifuji, ο οποίος ήταν ένα χαμηλό νούμερο 15 τον Σεπτέμβριο, προκάλεσε αίσθηση με το καλύτερο ρεκόρ (11-4) πριν χάσει τον αγώνα πρωταθλήματος από τον Takakeisho στο Τόκιο.

Στους άλλους αγώνες της 14ης αγωνιστικής, ο ozeki Hoshoryu (9-5) έδειξε εξαιρετική τεχνική για να βγάλει νοκ άουτ το Νο 5 Midorifuji (9-5) με ρίψη πάνω από το χέρι.

Οι Sekiwake Daieisho, Kotonowaka και Wakamotoharu ήταν όλοι νικητές. Ο Daieisho (9-5) πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη επί του Takakeisho (9-5), ρίχνοντάς τον πάνω από τις αχυρόμπαλες με μια μπροστινή προβολή.

Ο Kotonowaka, ο οποίος ήταν εκτός διεκδίκησης του τίτλου από την Παρασκευή, βελτιώθηκε στο 10-4, νικώντας τον Shonannoumi (7-7), ενώ ο Wakamotoharu (5-9) έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ηττών, βγάζοντας νοκ άουτ τον Nishikigi (6-8), το νούμερο τέσσερα της ομάδας.