Σούμο: Ο Κοτονοουάκα νίκησε τον Οζέκι Τακακέισο και παρέμεινε στην κορυφή

Ο Sekiwake Kotonowaka παρέμεινε στην πρώτη θέση μετά την 11η ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament με μια νίκη επί του Takakeisho την Τετάρτη, η οποία έπληξε σοβαρά τις ελπίδες του ozeki για προαγωγή στην υψηλότερη βαθμίδα του σούμο, αυτή του yokozuna.

Ο sekiwake βελτιώθηκε στο 9-2, ισοφαρίζοντας τον με τον ozeki Kirishima και τον maegashira Atamifuji (8ος) στο Fukuoka Kokusai Center.

Ο Takakeisho (7-4) δεν είχε απάντηση όταν δεν κατάφερε να τυλίξει τα χέρια του Kotonowaka στην εναρκτήρια επίθεση. Αυτό επέτρεψε στον sekiwake να σπρώξει τον Takakeisho στο πλάι, να βρεθεί πίσω του και να τον σπρώξει προς τα έξω.

Ο ozeki κέρδισε το μεγάλο τουρνουά του Σεπτεμβρίου σε έναν αγώνα αποκλεισμού με τον Atamifuji αφού και οι δύο τερμάτισαν στο 11-4, αλλά ένα ακόμη ρεκόρ 11-4 δύσκολα θα τον συνιστούσε για προαγωγή.

Ο Sekiwake Kotonowaka (δεξιά) νικά τον ozeki Takakeisho την 11η ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Kokusai Centre στη Fukuoka στις 22 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Kirishima μπλόκαρε τα χέρια του sekiwake Wakamotoharu (4-7), αναγκάζοντάς τον να καταρρεύσει πάνω στις αχυρόμπαλες μετά από μια σύντομη πάλη, ενώ ο Atamifuji είχε μικρό πρόβλημα να βγάλει εκτός μάχης τον αρχάριο makuuchi Νο 15 Churanoumi (7-4).

Ο Νο 14 Ichiyamamoto (8-3) εγκατέλειψε την ηγετική ομάδα όταν ο sekiwake Daieisho (7-4) ανάγκασε το πάνω μέρος του σώματος του maegashira να ανέβει με την επίθεσή του πριν τον ρίξει εκτός ισορροπίας στην αμμώδη επιφάνεια.

Ο Ozeki Hoshoryu (8-3) εξασφάλισε μια νίκη-ρεκόρ του τουρνουά προβάλλοντας το Νο. 1 Asanoyama (1-3-7), εξασφαλίζοντας ότι ο πρώην ozeki θα μετακινηθεί ένα ή δύο σκαλοπάτια πιο κάτω στην κατάταξη ενόψει του επόμενου μεγάλου τουρνουά σούμο τον Ιανουάριο.