Σούμο: Ο μοναχικός γιοκοζούνα Τερουνοφούτζι θα χάσει το φθινοπωρινό τουρνουά με τραυματισμό στην πλάτη

Ο Γιοκοζούνα Τερουνοφούτζι δεν θα αγωνιστεί στο φθινοπωρινό Μεγάλο Τουρνουά Σούμο λόγω ενός ενοχλητικού τραυματισμού στην πλάτη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο στάβλος του, αφήνοντας τη 15ήμερη διοργάνωση χωρίς παλαιστή στην υψηλότερη βαθμίδα του αθλήματος.

Yokozuna Terunofuji.

(Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της Ιαπωνικής Ένωσης Σούμο)( WeLoveSports)

Το τουρνουά, το οποίο ανοίγει την Κυριακή στο Ryogoku Kokugikan του Τόκιο, θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας στον οποίο δεν θα λάβει μέρος ο μοναδικός μεγάλος πρωταθλητής λόγω κήλης οσφυϊκού δίσκου και άλλων προβλημάτων.

Ο 31χρονος Terunofuji, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα την τέταρτη ημέρα του τουρνουά του Ιουλίου, δεν μπορεί να προπονηθεί χωρίς πόνους.

Ο σταθερός του μάνατζερ Isegahama δήλωσε ότι ο γεννημένος στη Μογγολία yokozuna αποφάσισε να μη λάβει μέρος στο τουρνουά του Σεπτεμβρίου.

“Η πλάτη του δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ακόμα και αφού πήγε στο νοσοκομείο, δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει το σούμο”, δήλωσε ο Isegahama, προσθέτοντας ότι “δεν ήταν στο στάδιο” της απόφασης για χειρουργική επέμβαση. “Αν ο πόνος δεν υποχωρήσει, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Αφού υποβλήθηκε σε διπλή χειρουργική επέμβαση στο γόνατο τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και έχασε τρεις διαδοχικούς αγώνες, ο Terunofuji επέστρεψε θριαμβευτικά στο φετινό τουρνουά του Μαΐου, όπου κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από ένα χρόνο με ρεκόρ 14-1.

Αλλά με αυτόν τον τελευταίο τραυματισμό, ο οκτώ φορές νικητής του Emperor’s Cup θα πρέπει να αποσυρθεί από το έβδομο τουρνουά από τα 13 που έχει κάνει από το ντεμπούτο του στην υψηλότερη βαθμίδα του σούμο τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η απουσία του Terunofuji αφήνει μια τριάδα ozeki – τον Kirishima, τον Takakeisho και τον πρόσφατα προαχθέντα Hoshoryu – ως τους παλαιστές με την υψηλότερη βαθμολογία στο επερχόμενο τουρνουά.