Σούμο: Ο νέος ozeki Kirishima αποσύρεται πριν από την πρώτη ημέρα του τουρνουά της Ναγκόγια

Kirishima (Η φωτογραφία προσφέρθηκε από την Japan Sumo Association)( WeLoveSports)

Ο νέος ozeki Kirishima απέσυρε τη συμμετοχή του από το μεγάλο τουρνουά σούμο της Ναγκόγια που αρχίζει την Κυριακή, λέγοντας στην Ιαπωνική Ένωση Σούμο ότι χρειάζεται τρεις εβδομάδες για να αναρρώσει από τις θλάσεις στα πλευρά της δεξιάς του πλευράς.

Ο 27χρονος αναγκάστηκε να αποσυρθεί αφού έχασε την προπόνηση για δύο συνεχόμενες ημέρες μέχρι το Σάββατο ενόψει του 15ήμερου αγώνα στην Dolphins Arena.

Ο Kirishima τραυματίστηκε στον δεξιό αγκώνα του την Τρίτη και ο σταθερός του μάνατζερ Michinoku δήλωσε ότι ο παλαιστής παραπονέθηκε επίσης για πόνο στην πλάτη το βράδυ της Παρασκευής.

Ο μογγολικής καταγωγής παλαιστής κέρδισε την προαγωγή του στο Νο 2 μετά το ρεκόρ 11-4 στο καλοκαιρινό μίτινγκ του Μαΐου. Ήταν μια νίκη καλύτερη από το πρότυπο των 33 νικών από τρεις διαδοχικούς αγώνες όταν παλεύει ως sekiwake ή komusubi.

Αν ο Kirishima καταφέρει να αναρρώσει εγκαίρως για να αγωνιστεί στα τελικά στάδια της διοργάνωσης της Nagoya, θα χρειαστεί τουλάχιστον οκτώ νίκες για να αποφύγει να αγωνιστεί ως απειλούμενος με υποβιβασμό “kadoban” ozeki στη φθινοπωρινή διοργάνωση του Σεπτεμβρίου στο Τόκιο. Εκεί, θα χρειαστεί μία νίκη για να διατηρήσει την ιδιότητά του ως ozeki.

Ο Michinoku δήλωσε ότι συνέστησε στον Kirishima να αποσυρθεί το πρωί της Κυριακής, αλλά ανέφερε ότι ο παλαιστής του θα μπορούσε ακόμα να εμφανιστεί στο αυξημένο ρινγκ στα μισά του τουρνουά.

“Αν είναι δυνατόν, θέλει να παλέψει έχοντας κατά νου τον επόμενο αγώνα”, δήλωσε ο Michinoku. “Νομίζω ότι θα είναι μια χαρά, αν η φλεγμονή υποχωρήσει.

Ο Kirishima, ο οποίος πάλευε με το όνομα Kiribayama πριν από την προαγωγή του, ενώνεται με τον συνάδελφό του ozeki Takakeisho στο περιθώριο της συνάντησης της Nagoya.

Ο αντίπαλός του την πρώτη ημέρα, ο μαεγκασίρα Νισικίγκι, κερδίζει με μηδενισμό.

Ο Kiribayama (επάνω), κρατώντας μια κάρτα που αποκαλύπτει το νέο του όνομα Kirishima, μεταφέρεται από άλλους παλαιστές για να γιορτάσει την προαγωγή του στο δεύτερο υψηλότερο βαθμό του σούμο, ozeki, δίπλα στη μητέρα του (τέρμα δεξιά) και τον πατέρα του (τέρμα αριστερά) στο στάβλο του Michinoku στο Τόκιο στις 31 Μαΐου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports