Σούμο: Ο Νισικίγκι νίκησε τον Άμπι και πήρε το προβάδισμα στη Ναγκόγια

Ο παλαιστής Νισικίγκι πήρε την πρωτιά στο τουρνουά σούμο της Ναγκόγια, αφού νίκησε τον κομουζούμπι Άμπι και παρέμεινε αήττητος.

Ο νούμερο 1 maegashira συνέθεσε το άψογο ρεκόρ του 6-0 απέναντι σε μια σειρά από κορυφαίους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων και των τριών sekiwake και του μοναδικού yokozuna Terunofuji πριν αποσυρθεί λόγω τραυματισμού από τον 15ήμερο αγώνα.

Ο Nishikigi ξεκίνησε την έκτη ημέρα στην Dolphins Arena ισόβαθμος με τον έβδομο Takayasu και τον 13ο Gonoyama, οι οποίοι έπεσαν στο 5-1.

Ο πρώην ozeki Takayasu αποκλείστηκε από το Νο5 Onosho (2-4), ενώ ο Gonoyama, που έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία, έχασε από έναν άλλο εντυπωσιακό νεοφερμένο, τον 19χρονο Νο17 Hakuoho (4-2).

Ο Nishikigi (Δ) νικά τον Abi κατά τη διάρκεια της έκτης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Nagoya στην Dolphins Arena στη Nagoya, στην κεντρική Ιαπωνία, 14 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία τον Μάιο του 2016, ο 32χρονος Nishikigi πρόκειται να προαχθεί στις τρεις διακεκριμένες βαθμίδες “sanyaku” κάτω από τον yokozuna για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Απορρόφησε ένα ισχυρό εναρκτήριο μπαράζ από τον σπρώχτη Abi (3-3) πριν σπρώξει τον komusubi σε όλο το ρινγκ και έξω.

Ο νέος ozeki Kirishima, ο οποίος έχασε τις τρεις πρώτες ημέρες του αγώνα λόγω μώλωπα στα πλευρά, βελτίωσε το 2-2-2 με πειστικό τρόπο νικώντας το Νο 2 Shodai (2-4).

Ο Sekiwake Hoshoryu (5-1) έδειξε την εντυπωσιακή τεχνική του στην πάλη, εξουδετερώνοντας το Νο. 3 Midorifuji (1-5) με ένα takedown με εξωτερικό πόδι, διατηρώντας τον σε απόσταση μιας νίκης από την κορυφή.

Οι άλλοι δύο sekiwake που κυνηγούν την άνοδο είναι στο 4-2 μετά από ανάμεικτα αποτελέσματα στην 6η αγωνιστική, με τον Wakamotoharu να χτυπάει τον Meisei (2-4) και τον Daieisho να πέφτει κάτω από τον komusubi Kotonowaka (4-2).