Σούμο: Ο Οζέκι Τακακέισο ανάμεσα στους 8 πρώτους μετά από 5 ημέρες φθινοπωρινών αγώνων

Ο Ozeki Takakeisho μαζί με άλλους επτά παλαιστές με μία ήττα πήρε την πρωτιά στο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο, αφού τρεις συνεχόμενοι παλαιστές έχασαν το τέλειο ρεκόρ τους μετά από πέντε ημέρες την Πέμπτη.

Ο απειλούμενος με υποβιβασμό ozeki “kadoban” Takakeisho (4-1), ο οποίος χρειάζεται οκτώ νίκες αυτόν τον μήνα για να παραμείνει στη δεύτερη υψηλότερη θέση του αθλήματος, άντεξε μια προσπάθεια κατάρριψης στις καθυστερήσεις από τον Abi (3-2), καθώς έδιωξε τον νούμερο 2 maegashira στο Ryogoku Kokugikan σε μια νίκη με το ζόρι.

Τρεις ozeki κέρδισαν για πρώτη φορά στο 15ήμερο τουρνουά στο Τόκιο. Ο Hoshoryu (2-3), αν και δεν ήταν ακόμα απόλυτα πειστικός, έβαλε τέλος στο σερί των τριών ηττών του. Ο νέος ozeki υποχώρησε προς στιγμήν αφού έφερε στα όριά του τον βετεράνο Tamawashi (0-5), αλλά έκανε μια δεύτερη επέλαση για να εξουδετερώσει το Νο 3 επίσης με push-out.

Ο Takakeisho (δεξιά) νικά τον Abi την πέμπτη ημέρα του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 14 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ένας άλλος kadoban ozeki, ο Kirishima (3-2), απέφυγε τρεις διαδοχικές ήττες νικώντας το νούμερο 2 Asanoyama (2-3). Μετά από ένα καταιγιστικό ξεκίνημα, ο Kirishima κράτησε τις δύο λαβές της ζώνης του απέναντι στον επίμονο πρώην ozeki πριν κάνει ένα takedown με εξωτερικό πόδι για να τελειώσει ο αγώνας που διήρκεσε πάνω από ένα λεπτό.

Οι τρεις πρωτοπόροι της ημέρας έχασαν όλοι νωρίτερα στην κορυφαία κατηγορία makuuchi. Ο Νο 6 Onosho (4-1) έκανε ένα καλό ξεκίνημα αλλά αντιμετώπισε μια ακόμα πιο δυνατή και χαμηλότερη επίθεση από τον Νο 5 Gonoyama (4-1) ο οποίος τον εξουδετέρωσε και αμέσως τον πέταξε έξω από το υπερυψωμένο ρινγκ.

Ο Kinbozan από το Καζακστάν (4-1) τα κατάφερε καλύτερα από τον Endo (2-3), αλλά δεν πήρε την τελική ώθηση στην άκρη και δεν κατάφερε να ρίξει κάτω τον συναθλητή του Νο.10 πριν αποβληθεί.

Ο Νο 15 Atamifuji (4-1) υπέστη την πρώτη του ήττα, αφού ο Νο 16 Tsurugisho (4-1) άρπαξε απευθείας το κράτημα ζώνης του αριστερού αντιβραχίου, επιτρέποντάς του να αποβληθεί με τη βία.

Ο Takayasu (Νο. 7) και ο Mitakeumi (Νο. 11), αμφότεροι πρώην ozeki, βελτιώθηκαν σε 4-1.

Ο νέος sekiwake Kotonowaka (3-2) δεν μπόρεσε να αντέξει τα χαστούκια του komusubi Tobizaru (3-2), ενώ ο νέος komusubi Nishikigi (3-2) έπεσε από τον sekiwake Wakamotoharu (3-2).