Σούμο: Ο πρωτοπόρος Αταμιφούτζι διεύρυνε το προβάδισμά του κατά 2 νίκες, ο Τακαγιάσου ηττήθηκε

Ο μοναδικός ηγέτης και #15 maegashira Atamifuji σημείωσε μια υπέροχη νίκη επί του komusubi Tobizaru και απέκτησε προβάδισμα δύο νικών μετά από 11 ημέρες δράσης στο Autumn Grand Sumo Tournament την Τετάρτη, ενώ ο πιο κοντινός του αντίπαλος, #7 Takayasu, υπέστη την τρίτη του ήττα.

Ο Atamifuji (10-1), που βρίσκεται στην τρίτη χαμηλότερη θέση στην κατηγορία makuuchi της ελίτ του σούμο, άρπαξε ένα κράτημα ζώνης με το αριστερό αντιβράχιο πριν ακολουθήσει γρήγορα με μια εμφατική ρίψη για να ανατρέψει τον Tobizaru (5-6), καθώς ο 21χρονος συνέχισε την αξιοσημείωτη πορεία του στο Ryogoku Kokugikan.

Παλεύοντας στην ελίτ του σούμο για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 4-11 του Νοεμβρίου, ο Atamifuji έχει αγωνιστεί στα τέσσερα τελευταία μεγάλα τουρνουά στη δεύτερη κατηγορία juryo.

Ο Maegashira #15 Atamifuji (μπροστά) νικά τον komusubi Tobizaru την 11η ημέρα του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 20 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Takayasu (8-3), ο οποίος έχασε από τον Atamifuji την Τρίτη και φαίνεται να τραυματίστηκε στο πόδι του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, έδειξε μικρή αντίσταση, καθώς ο πρώην ozeki αποβλήθηκε από τον sekiwake Daieisho (7-4) σε μια επιζήμια ήττα.

Ο απειλούμενος με υποβιβασμό ozeki “kadoban” Takakeisho (8-3), εν τω μεταξύ, πήρε τις οκτώ νίκες που χρειαζόταν για να παραμείνει στη δεύτερη θέση στο σούμο, επικρατώντας του sekiwake Wakamotoharu (6-5).

Ο Takakeisho διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο με σπρωξίματα στο σώμα που αποδείχθηκαν πολλά για τον Wakamotoharu, ο οποίος σπρώχτηκε πίσω στην άκρη του υπερυψωμένου ρινγκ από ένα σπρώξιμο με το αριστερό χέρι. Ο Takakeisho, ωστόσο, φάνηκε να αισθάνεται κάποια ενόχληση στον αριστερό του αγκώνα μετά τον αγώνα.

Ο Tsurugisho (8-3), που βρίσκεται στην 16η θέση της κατάταξης, παρέμεινε επίσης στο κυνήγι του τίτλου και σημείωσε ρεκόρ νικών. Έβγαλε εκτός ισορροπίας τον Hokutofuji (7-4) με χτυπήματα στο πρόσωπο πριν ρίξει το Νο1 στο χώμα.

Ένας άλλος kadoban ozeki, ο Kirishima (7-4), χρειαζόταν μόνο μία ακόμη νίκη για να εξασφαλίσει την κατάταξή του στο μεγάλο τουρνουά του Νοεμβρίου. Αντιστάθηκε στην πίεση του νέου sekiwake Kotonowaka (6-5) και έκανε διπλές αρπαγές ζώνης για να κερδίσει με δύναμη.

Ο νέος ozeki Hoshoryu (5-6) ανάγκασε τον Takanosho (5-6) να φτάσει στα όρια, πριν το νούμερο 4 τον υποστηρίξει με μια καθυστερημένη επίθεση. Ωστόσο, ο ανιψιός του πρώην γιοκοζούνα Asashoryu είχε τα περιθώρια ελιγμών για να εκτελέσει μια κλειδαριά στο χέρι και να διεκδικήσει τη νίκη, η οποία επιβεβαιώθηκε μετά από συζήτηση μεταξύ των κριτών στο ρινγκ.

Δύο παλαιστές δεν κατάφεραν να πάρουν την όγδοη νίκη τους. Ο Νο 6 Onosho (7-4) έπεσε στο έδαφος από μια ρίψη πάνω από τον βραχίονα του Νο 13 Myogiryu (7-4) και ο Νο 10 Endo (7-4) σπρώχτηκε στο έδαφος από τον Νο 5 Gonoyama (7-4).