Σούμο: Ο Τακαγιάσου και ο Αταμιφούτζι διατηρούν το προβάδισμα καθώς οι τρεις οζέκι πέφτουν

Ο Maegashira Takayasu (7ος) και ο Atamifuji (16ος) παρέμειναν στην πρώτη θέση την Κυριακή μετά από οκτώ ημέρες του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο, ενώ και οι τρεις ozeki υπέστησαν ήττες.

Ο Takayasu (7-1) ξεπέρασε τη σκληρή πρόκληση ενός άλλου πρώην ozeki, του Νο 11 Mitakeumi (5-3), σε έναν μακρύ και παθιασμένο αγώνα, φτάνοντας κοντά στη νίκη για να εξασφαλίσει τη νίκη-ρεκόρ στη 15ήμερη αναμέτρηση στο Ryogoku Kokugikan.

Ο Maegashira #7 Takayasu (R) ξεπερνά τη σκληρή πρόκληση ενός άλλου πρώην ozeki και του #11 Mitakeumi (5-3) σε έναν μακρύ και παθιασμένο αγώνα στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, φτάνοντας μια νίκη πιο κοντά στην εξασφάλιση της νίκης-ρεκόρ στη 15ήμερη συνάντηση στο Ryogoku Kokugikan του Τόκιο ( WeLoveSports).

Τα δυνατά σπρωξίματα και από τους δύο παλαιστές ακολουθήθηκαν από μια σύντομη διακοπή στη μέση του υπερυψωμένου ρινγκ, πριν ο Mitakeumi προσπαθήσει να πιάσει το αριστερό πόδι του Takayasu. Όμως ο Takayasu έκανε ελαφρώς πίσω για να ματαιώσει αυτό το τέχνασμα πριν χτυπήσει τον Mitakeumi στο χαλί.

Ο Atamifuji (7-1) δέχτηκε πολλά σπρωξίματα στο πρόσωπο από τον Aoiyama (2-6) αλλά συνέχισε και έσπρωξε τον Βούλγαρο νούμερο 14 πίσω για να κρατήσει τον ρυθμό του.

Ο Ozeki “kadoban” Takakeisho (5-3), που απειλείται με υποβιβασμό, έχασε από τον Tobizaru (5-3) για πέμπτη συνεχόμενη φορά. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αμέτρητα χτυπήματα ενώ απέφευγαν τις επιθέσεις σε μια συναρπαστική αναμέτρηση. Μια αποτυχημένη προσπάθεια κατάβασης άφησε τον Takakeisho ευάλωτο, επιτρέποντας στον komusubi να τον πετάξει έξω.

Ένας άλλος kadoban ozeki, ο Kirishima (5-3), πλήρωσε επίσης το τίμημα για μια λανθασμένη προσπάθεια κατάρριψης πριν αποβληθεί από τον Takanosho (4-4). Οι rank-and-filer έχουν πλέον κερδίσει εννέα από τις δέκα αναμετρήσεις τους στην ελίτ κατηγορία makuuchi του σούμο.

Ο Hoshoryu (3-5) ξεκίνησε νωθρά απέναντι στον μικρόσωμο trickster Ura (5-3). Το πρώτο χαμηλό χτύπημα του Νο4 maegashira έφερε τον νέο ozeki στα όριά του πριν ο ανιψιός του πρώην yokozuna Asashoryu καταρρεύσει στο χώμα.

Ο Sekiwake Wakamotoharu (6-2) βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στον χωρίς νίκη Tamawashi (0-8), αλλά ένα χαστούκι ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την έκτη συνεχόμενη νίκη του, δίνοντας στον βετεράνο Νο3 ένα χαμένο ρεκόρ στην πορεία.

Οι Gonoyama (5), Myogiryu (13) και Tsurugisho (16) κέρδισαν και προσχώρησαν στο 6-2 του Wakamotoharu.