Σούμο: Ο Τακακέισο νίκησε τον Αταμιφούτζι σε αγώνα αποκλεισμού για τον 4ο τίτλο του

Ο Ozeki Takakeisho κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του στην κορυφαία κατηγορία την Κυριακή, κερδίζοντας σε αγώνα αποκλεισμού τον 21χρονο Atamifuji, την αίσθηση της βάσης, στο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο.

Μπαίνοντας στο 15ήμερο τουρνουά ως ένας απειλούμενος με υποβιβασμό “kadoban” ozeki, ο Takakeisho τερμάτισε ισόπαλος στην πρώτη θέση με 11-4 με τον νυχτερινό μοναδικό ηγέτη Atamifuji, ο οποίος ηττήθηκε από τον πρώην ozeki Asanoyama την τελευταία ημέρα.

Ο Takakeisho προκρίθηκε στα πλέι-οφ στο Ryogoku Kokugikan με μια νίκη 10-5 επί του sekiwake Daieisho, η οποία έβγαλε τον νικητή ενός και μόνο Κυπέλλου Αυτοκράτορα από τη διεκδίκηση.

Ο Ozeki Takakeisho (L) νικά τον παλαιστή βάσης Atamifuji σε αγώνα αποκλεισμού την τελευταία ημέρα του 15ήμερου φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 24 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Takakeisho κέρδισε το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του στην πρώτη κατηγορία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Οι Maegashira Takayasu (7ος) και Hokuseiho (11ος) πήγαν επίσης στην τελευταία ημέρα με μια νίκη στο τσεπάκι τους (10-4), αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για τίτλο με νίκες.

Σε μια σύγκρουση ισχυρών σπρωχτών, ο Τακακέισο συνάντησε κατά μέτωπο στο άλμα τον Νταεΐσο και αντάλλαξε βαριά χτυπήματα με τον σεκιουάκε πριν τον βγάλει από την ισορροπία του και τον σπρώξει πίσω από πίσω.

Στη συνέχεια, σε ένα κάπως αντικλιμακτικό φινάλε, ο Takakeisho απέφυγε τη δύναμη της πρώτης επίθεσης του Atamifuji στον αποκλεισμό, μετακινούμενος στο πλάι και στέλνοντας το νούμερο 15 στο χώμα.

“Είμαι χαρούμενος που κέρδισα”, δήλωσε ο Takakeisho. “Δεν σχεδίαζα να τερματίσω με αυτόν τον τρόπο. Ήθελα απλώς να κάνω τη δουλειά μου.

Ο Takakeisho δήλωσε ότι η νίκη δικαιολογεί την απόφασή του να μην λάβει μέρος στο τουρνουά του Ιουλίου στη Ναγκόγια, προκειμένου να αναρρώσει από τα προβλήματα στο γόνατό του.

“Ξέρω ότι δεν έχασα τον χρόνο μου με το να μην πάρω μέρος σε αυτό το τουρνουά, επειδή μπόρεσα να επιστρέψω εδώ και να κερδίσω”, δήλωσε. “Πρέπει πραγματικά να προπονηθώ σκληρά για να μην τραυματιστώ.

Ο Ozeki Takakeisho παραλαμβάνει το Κύπελλο του Αυτοκράτορα από τον επικεφαλής της Ιαπωνικής Ένωσης Σούμο, Hakkaku, μετά την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της κορυφαίας κατηγορίας της καριέρας του στο 15ήμερο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 24 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο 27χρονος που κατάγεται από τη νομαρχία Χιόγκο περιέγραψε τον Αταμιφούτζι ως ένα “θαυμάσιο νεαρό ταλέντο”. Ο νεαρός είχε προβάδισμα δύο αγώνων στην 12η αγωνιστική, πριν οι διαδοχικές ήττες από την Νταεϊσάο και την Τακακέισο τον φέρουν πίσω στην ουρά.

Θέλοντας να επιστρέψει στις τρεις βαθμίδες “sanyaku” κάτω από τον yokozuna, ο Asanoyama (9-6) έριξε μια δυνατή πρώτη γροθιά και διατήρησε τη δυναμική του σπρώχνοντας τον Atamifuji πάνω από τις αχυρόμπαλες από χαμηλή γωνία επίθεσης.

Αν κέρδιζε, ο Atamifuji θα γινόταν ο τρίτος νεότερος νικητής του Κυπέλλου Αυτοκράτορα από τότε που το σούμο υιοθέτησε τη σημερινή του μορφή με έξι μεγάλα τουρνουά το χρόνο το 1958.

Ο καταγόμενος από το νομό Shizuoka, που έκανε μόλις τη δεύτερη εμφάνισή του στην ελίτ κατηγορία makuuchi, θα κερδίσει αντ’ αυτού το βραβείο Fighting Spirit για τις προσπάθειές του.

Ο νέος ozeki Hoshoryu (8-7) πήρε την όγδοη νίκη του, βγάζοντας τον Hokuseiho από την κούρσα του τίτλου. Ο πρωταθλητής του Ιουλίου πήρε μια αμφίχειρη λαβή στο άλμα πριν στείλει τον δυναμικά χτισμένο νεαρό στην αμμώδη επιφάνεια με μια επιδέξια εκτελεσμένη ώθηση που άρπαξε τον μηρό.

Ο Ozeki Kirishima (9-6), ο οποίος επίσης ξεκίνησε τον αγώνα με την ιδιότητα του kadoban, έριξε κάτω τον Takayasu, καταδικάζοντας τον πρώην ozeki σε άλλη μια αποτυχία στην προσπάθειά του για το πρώτο Κύπελλο Αυτοκράτορα.

Ο μοναδικός yokozuna Terunofuji δεν συμμετείχε σε ολόκληρο τον 15ήμερο αγώνα λόγω κήλης δίσκου και συμπτωμάτων διαβήτη.