Σούμο: Ο Τομπιζάρου προκαλεί τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στον Τερουνοφούτζι στη Ναγκόγια

Ο μοναχικός γιοκοζούνα Τερουνοφούτζι υπέστη άλλη μια ήττα-σοκ την Τρίτη στο Μεγάλο Τουρνουά Σούμο στη Ναγκόγια, υποκύπτοντας σε έναν μαραθώνιο αγώνα από τον μαεγκασίρα Νο.1 Τομπιζάρου.

Ο Terunofuji, ο οποίος είχε αναστατωθεί από το Νο.1 Nishikigi την προηγούμενη ημέρα, έπεσε στο 1-2 στην Dolphins Arena, αφού η ζώνη του Tobizaru ξεκουμπώθηκε μερικώς στα χέρια του μεγάλου πρωταθλητή, εμποδίζοντάς τον να χρησιμοποιήσει τη λαβή του.

Ο Τομπιζάρου (1-2) απέφυγε ένα σκληρό takedown και απελευθερώθηκε από μια ρίψη, προτού εκτοξεύσει τον οκτώ φορές νικητή του Κυπέλλου Αυτοκράτορα σε όλο το ρινγκ και πάνω στο άχυρο, με αποτέλεσμα οι θεατές να ρίξουν βροχή μαξιλάρια “zabuton”.

Ο πρώτος maegashira Tobizaru (δεξιά) νικά τον μοναδικό yokozuna Terunofuji κατά τη διάρκεια του Nagoya Grand Sumo Tournament στη Nagoya, στην κεντρική Ιαπωνία, στις 11 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Το να πηγαίνω μπροστά ήταν ο στόχος μου και μόλις βρέθηκα σε καλή θέση, έκανα γρήγορους ελιγμούς”, δήλωσε ο Tobizaru, του οποίου η μοναδική νίκη επί του Terunofuji έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από τις τρεις σεκιουάκε που διεκδικούν την άνοδο, μόνο η Νταεϊσό παρέμεινε αήττητη μετά τις ήττες των Χοσορίου και Γουακαμοτοχάρου την 3η αγωνιστική.

Ο Daieisho τα έβαλε γρήγορα με τον Midorifuji (0-3), σπρώχνοντάς τον έξω από το υπερυψωμένο ρινγκ με μια σειρά από καλά στοχευμένα χτυπήματα στο πάνω μέρος του σώματος.

Ο πρώην ozeki Shodai, που αγωνιζόταν ως νούμερο 2, πήρε την πρώτη του νίκη αποκρούοντας τον Wakamotoharu.

Ο Nishikigi (3-0) διατήρησε την εντυπωσιακή του φόρμα στο 15ήμερο τουρνουά, επιφέροντας την πρώτη του ήττα στον Hoshoryu.

Ο ανιψιός του μεγάλου Asashoryu της Μογγολίας έκανε ένα δυνατό πρώτο χτύπημα, αλλά φάνηκε να χάνει τα πατήματά του πριν βγει νοκ άουτ από τον Nishikigi, ο οποίος προσπαθούσε να κερδίσει την πρώτη του προαγωγή στον διακεκριμένο βαθμό του “sanyaku”, κάτω από αυτόν του yokozuna.

Ο Gonoyama (#13) παρέμεινε ο μόνος αήττητος ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία, αφού οι Shonannoumi (#14) και Hakuoho (#17) υπέστησαν τις πρώτες τους ήττες.

Ο νέος ozeki Kirishima είναι έτοιμος να αγωνιστεί για πρώτη φορά από τη δεύτερη ψηλότερη θέση στην τέταρτη ημέρα, αφού έχασε τις τρεις πρώτες ημέρες του τουρνουά με θλάση στα δεξιά πλευρά, όπως δήλωσε την Τρίτη ο στάβλος του.