Σούμο: Ο Χοκουτοφούτζι προσπερνά τον Κιρισίμα για να ολοκληρώσει τη σάρωση των οζέκι

Ο παλαιστής Grassroots Hokutofuji ολοκλήρωσε το σκούπισμα των ozeki κερδίζοντας τον Kirishima στο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο την Τρίτη.

Μετά τις νίκες επί του Takakeisho και του νέου ozeki Hoshoryu, ο νούμερο ένα maegashira Hokutofuji (3-0) πραγματοποίησε άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση για να ασχοληθεί με τον τελευταίο παλαιστή στη δεύτερη θέση του σούμο την τρίτη ημέρα στο Ryogoku Kokugikan.

Καθώς οι δύο παλαιστές σπρώχνονταν μεταξύ τους σε μια ξέφρενη μάχη, ο Kirishima έβγαλε εκτός ισορροπίας τον Hokutofuji πριν ο 31χρονος πρώην komusubi ανακτήσει τα πόδια του και αναγκάσει τον ozeki “kadoban”, που απειλείται με υποβιβασμό, να περάσει από το καλαμάκι.

Ο Hokutofuji (R) αποκλείει τον Kirishima κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είχα τις κακές μου στιγμές, αλλά τις ανέτρεψα”, δήλωσε ο Hokutofuji, ο οποίος στερήθηκε το πρώτο Κύπελλο Αυτοκράτορα μετά την ήττα του σε αγώνα πρωταθλήματος από τον Hoshoryu τον Ιούλιο. “Αυτό ήταν τότε, αυτό είναι τώρα. Κάνω το δικό μου σούμο και προχωράω.

Ο νεοπροαχθείς Hoshoryu (1-2) δεν κατάφερε να επανέλθει στις επιτυχίες, υποκύπτοντας σε ένα πισωγύρισμα απέναντι στον komusubi Tobizaru (2-1). Ο komusubi έβγαλε εκτός ισορροπίας τον νεοσύλλεκτο ozeki μετά την αρχική επίθεση και στη συνέχεια τον κύκλωσε για να πάρει τη νίκη.

Ο Tobizaru (L) νικά τον Hoshoryu κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Takakeisho, ο οποίος αγωνίζεται επίσης ως kadoban μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα του Ιουλίου, νίκησε το νούμερο 1 Meisei. Ο πρώην sekiwake Meisei (1-2) απέκρουσε τον Takakeisho με ένα ισχυρό πρώτο χτύπημα, αλλά άφησε το κέντρο βάρους του πολύ μπροστά, επιτρέποντας στον ozeki να τον βυθίσει.

Οι Takakeisho (2-1) και Kirishima (2-1) πρέπει να φτάσουν τις οκτώ νίκες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στο 15ήμερο τουρνουά, όπου μοιράζονται την πρωτιά με την Hoshoryu λόγω της απουσίας του τραυματία yokozuna Terunofuji.

Ο Takakeisho (απέναντι από την κάμερα) νικά τον Meisei την τρίτη ημέρα του μεγάλου φθινοπωρινού τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Μετά την ήττα του Kirishima, δεν υπάρχουν πλέον αήττητοι παλαιστές μεταξύ των τριών διακεκριμένων βαθμίδων του “sanyaku”.

Ο sekiwake Wakamotoharu (1-2) έκανε την αρχή αποκλείοντας τον πρώην ozeki και νυν #3 Shodai (0-3), ενώ ο νέος sekiwake Kotonowaka (2-1) απέκλεισε τον βετεράνο #3 Tamawashi (0-3).

Ο Maegashira #2 Abi, που θέλει να ανέβει στο sanyaku, βελτιώθηκε σε 2-1, αποκλείοντας τον sekiwake Daieisho (1-2).