Σούμο: Ο Χοκουτοφούτζι χάνει, ο Νισικίγκι παίρνει το μοναδικό προβάδισμα στη Ναγκόγια

Ο νούμερο 1 maegashira Nishikigi πήρε την Τετάρτη την αποκλειστική πρωτοπορία στο Nagoya Grand Sumo Tournament την 11η αγωνιστική, ενώ ο νούμερο 9 Hokutofuji υπέστη τη δεύτερη ήττα του στη 15ήμερη διοργάνωση.

Ο Nishikigi (10-1) και ο Endo (8-3) συγκρούστηκαν μετωπικά πριν μια μικρή κίνηση προς την πλευρά του Endo επιτρέψει στον αρχηγό-έκπληξη να εκμεταλλευτεί ένα μικρό άνοιγμα στην αρένα Dolphins. Ακόμα και χωρίς λαβή ζώνης, ο Nishikigi δημιούργησε αρκετή δύναμη για να κερδίσει τη νίκη με τη βία.

Ο Hokutofuji (9-2) άντεξε μια αρχική προσπάθεια κατάρριψης από τον sekiwake Wakamotoharu (8-3). Αλλά όταν ο καθένας τους έπιασε μια ζώνη στο δεξί χέρι, η λαβή του Hokutofuji ήταν πιο χαλαρή και ο Wakamotoharu κέρδισε σταδιακά τον έλεγχο πριν αρπάξει τον νικητή από τη νύχτα.

Ο Hokutofuji (L) και ο Wakamotoharu απεικονίζονται κατά τη διάρκεια του Nagoya Grand Sumo Tournament στη Ναγκόγια στις 19 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Sekiwake Hoshoryu έφτασε τον Hokutofuji στο 9-2, αφού νίκησε τον συμπατριώτη του Μογγόλο Tamawashi (6-5). Τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα από τον ανιψιό του πρώην μεγάλου Asashoryu αποδείχθηκαν αρκετά για να εξουδετερώσουν τον βετεράνο Νο7 με ένα σπρώξιμο.

Ο Sekiwake Daieisho (8-3) έκανε ένα βήμα πίσω στην κούρσα του τίτλου αφού απέτυχε στη συνηθισμένη του επίθεση απέναντι στον νέο ozeki Kirishima (5-4-2). Ο Daieisho δεν πίεσε ποτέ τον Kirishima και μια απελπισμένη επίθεση κατέληξε σε ήττα.

Με ένα από τα βασικά κριτήρια για την προαγωγή ως ozeki να είναι 33 νίκες από τρία τουρνουά ως sekiwake ή komusubi, οι Daieisho και Hoshoryu μπορούν να αντέξουν άλλη μια ήττα ο καθένας τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ ο Wakamotoharu θα πρέπει μάλλον να κερδίσει τους υπόλοιπους αγώνες του.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στο κορυφαίο μακουούτσι Hakuoho (#17) νίκησε τον πρώην ozeki και #7 Takayasu (5-6) από πίσω για να κερδίσει μια νίκη, ενώνοντας τους άλλους τρεις παλαιστές στο 8-3.

Ο Κομουσουμπί Κοτονοουάκα (7-4) πήρε τη νίκη αφού ο πρωτοεμφανιζόμενος στην πρώτη κατηγορία, #14 Shonannoumi (7-4), κύλησε έξω από το ρινγκ ενώ εκτελούσε μια ρίψη στην άκρη, ενώ ο άλλος κομουσουμπί, ο Abi (4-7), έπεσε μετά από μια ώθηση της τελευταίας στιγμής από τον #15 Takarafuji (7-4).