Σούμο: Ο Atamifuji ανατρέπει τον Hoshoryu και μοιράζεται την πρωτιά με τον Kirishima

Ο νεαρός Atamifuji διατήρησε το μερίδιο της πρωτιάς στο Kyushu Grand Sumo Tournament με μια συγκλονιστική νίκη επί του ozeki Hoshoryu την Πέμπτη.

Ο νούμερο 8 maegashira – ο οποίος έκανε μια εκπληκτική πορεία τίτλου από το κάτω μισό του πίνακα τον Σεπτέμβριο – μοιράζεται την κορυφή με 10-2 με τον ozeki Kirishima, ο οποίος νίκησε τον sekiwake Kotonowaka σε έναν άλλο αγώνα-σταθμό της 12ης ημέρας στο Kokusai Centre στη Fukuoka.

Ο Atamifuji (L) κατατροπώνει τον Hoshoryu κατά τη διάρκεια της 12ης ημέρας του τουρνουά Kyushu Grand Sumo στο Fukuoka Kokusai Centre στη Φουκουόκα στις 23 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η τέταρτη ήττα του Hoshoryu τον απέκλεισε από την κατάταξη. Πρώτα χτύπησε τον Atamifuji στην πλάτη, αλλά ο maegashira ανέτρεψε την κατάσταση με μια ώθηση προς τα κάτω στην άκρη.

Ο Atamifuji, 21 ετών, δήλωσε ότι δεν ασχολήθηκε πολύ με την αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου, όταν ισοβάθμησε με το καλύτερο ρεκόρ (11-4) πριν χάσει τον αγώνα πρωταθλήματος από τον ozeki Takakeisho.

“Επικεντρώνομαι σε αυτό το τουρνουά. Δεν πρόκειται να ενθουσιαστώ πολύ τώρα”, δήλωσε. “Αυτό ήταν τότε. Ίσως η εμπειρία να με βοηθήσει.

Ο Kirishima (L) νικά τον Kotonowaka κατά τη διάρκεια της 12ης ημέρας του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στη Fukuoka στις 23 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Kirishima πήρε για λίγο το προβάδισμα στη γενική κατάταξη, αφού επικράτησε του πρωτοπόρου κατά τη διάρκεια της νύχτας Kotonowaka (9-3). Και οι δύο παλαιστές ήθελαν να αρπάξουν τη ζώνη, αλλά ήταν ο Μογγόλος που εξασφάλισε μια σταθερή λαβή και τη χρησιμοποίησε για να αναγκάσει τον βαρύτερο αντίπαλό του να περάσει πάνω από τις αχυρόμπαλες.

Ο Takakeisho βελτιώθηκε στο 8-4, βγάζοντας νοκ άουτ τον sekiwake Wakamotoharu (4-8) και στέλνοντάς τον στο βραχίονα των χαμένων για το 15ήμερο τουρνουά.

Ο sekiwake Daieisho εξασφάλισε τη νίκη με 8-4 αποκλείοντας τον Midorifuji (8-4). Ο Komusubi Abi (5-7) διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για νίκη γλιστρώντας στο πλάι και νικώντας τον Meisei (3-9).

Ο Ichiyamamoto (14), ο οποίος είχε χάσει μέρος του προβάδισμα την προηγούμενη μέρα, διατήρησε επίσης τη νίκη με 9-3 αποκλείοντας τον Nishikigi (4) (6-6).