Σούμο: Ο Hoshoryu διατηρεί το μερίδιό του στην κορυφή, ο Kirishima χάνει την όγδοη ημέρα

Ο sekiwake Hoshoryu που αναζητά την προαγωγή του παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σε τριπλή ισοβαθμία, αφού επικράτησε του ευέλικτου maegashira Ura (#4) στο Nagoya Grand Sumo Tournament την Κυριακή.

Ο νεοπροαχθείς ozeki Kirishima, εν τω μεταξύ, υπέστη μια απροσδόκητη ήττα από το Νο3 Midorifuji σε έναν μαραθώνιο αγώνα που διακόπηκε στα μισά του, ώστε οι υπεύθυνοι να μπορέσουν να επανατοποθετήσουν τη ζώνη του ozeki.

Ο Hoshoryu, που επιδιώκει τη δεύτερη υψηλότερη θέση στην κατάταξη των ozeki, μοιράζεται την κορυφή με 7-1 με το νούμερο 1 Nishikigi και το νούμερο 9 Hokutofuji μετά από οκτώ ημέρες δράσης στην Dolphins Arena.

Ο Hoshoryu (R) αντιδρά αφού νίκησε τον Ura την όγδοη ημέρα του μεγάλου τουρνουά σούμο της Nagoya στην Dolphins Arena στη Nagoya στις 16 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο 24χρονος Μογγόλος αρσιβαρίστας ήταν προετοιμασμένος για μια χαμηλή εναρκτήρια επίθεση από τον Ura (4-4), αρπάζοντας τον maegashira από ψηλά και ρίχνοντάς τον γρήγορα στο χώμα.

Στον τελευταίο αγώνα της όγδοης ημέρας, ο Kirishima (2-4-2) βρέθηκε σε δύσκολη θέση απέναντι στον ταχύτατο Midorifuji (2-6) και τελικά υπέκυψε σε μια ρίψη κάτω από τη μασχάλη.

Ο Μογγόλος, πρώην γνωστός ως Kiribayama, δεν έδειχνε 100% από τότε που έχασε τις τρεις πρώτες ημέρες με επώδυνα πλευρά.

Ο Nishikigi, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση πριν χάσει το Σάββατο, ανέκαμψε και έβγαλε νοκ άουτ τον συμπατριώτη του Tobizaru με 4-4.

Ο 32χρονος βρίσκεται σε τροχιά για την πρώτη του προαγωγή στο “sanyaku” και θα αντιμετωπίσει μόνο αντιπάλους χαμηλότερης κατάταξης για το υπόλοιπο του 15ήμερου τουρνουά, έχοντας αντιμετωπίσει και νικήσει τα περισσότερα μεγάλα ονόματα την πρώτη εβδομάδα.

Οι άλλοι δύο σεκιουάκε παρέμειναν στο κυνήγι του τίτλου βελτιώνοντας τα ποσοστά τους σε 6-2. Ο Wakamotoharu έδειξε μεγάλη δύναμη για να νικήσει τον komusubi Kotonowaka των 176 κιλών (5-3), ενώ ο Daieisho κέρδισε με παραίτηση το #4 Asanoyama (4-4), ο οποίος αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού στο δικέφαλο.