Σούμο: Ο Hoshoryu κάνει νικηφόρο ντεμπούτο ως ozeki στον φθινοπωρινό αγώνα

Ο νεοπροαχθείς Hoshoryu κέρδισε τον πρώτο του αγώνα ως ozeki την Κυριακή στο Ryogoku Kokugikan του Τόκιο, όπου ξεκίνησε το Φθινοπωρινό Μεγάλο Τουρνουά Σούμο ελλείψει του μοναδικού yokozuna Terunofuji.

Ο Hoshoryu ήταν πολύ δυνατός για τον νούμερο δύο maegashira Abi, αλλά τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τους άλλους ozeki την ημέρα της έναρξης. Ο Takakeisho υπέστη μια απρόσμενη ήττα από τον νούμερο 1 Hokutofuji και ο Kirishima κέρδισε μια δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στον komusubi Tobizaru.

Οι τρεις ozeki είναι οι πιο υψηλόβαθμοι αγωνιζόμενοι μετά την απόσυρση του Terunofuji από το δεύτερο συνεχόμενο 15ήμερο τουρνουά, ενώ υποφέρει από κήλη οσφυϊκού δίσκου και συμπτώματα διαβήτη.

Ο Kirishima και ο Takakeisho αγωνίζονται και οι δύο ως “kadoban” ozeki υπό την απειλή υποβιβασμού και ο καθένας χρειάζεται οκτώ νίκες για να παραμείνει στη δεύτερη υψηλότερη κατάταξη, αφού δεν κατάφεραν να φτάσουν αυτό το σύνολο στο Μεγάλο Τουρνουά Σούμο στη Ναγκόγια τον Ιούλιο.

Ο Hoshoryu (L) κρατάει τον Abi κατά την εναρκτήρια ημέρα του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Hoshoryu κέρδισε τον αγώνα στο ντεμπούτο του στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα του σούμο, αυτή του ozeki. ( WeLoveSports)

Ο Hoshoryu, 24 ετών, ο οποίος προήχθη σε ozeki μετά την κατάκτηση του πρώτου του Emperor’s Cup στη Nagoya, διατήρησε την ψυχραιμία του σε έναν σκληρό αγώνα της πρώτης ημέρας με τον πρώην sekiwake Abi.

Το νούμερο 2 ξεκίνησε δυνατά με μια επίθεση με αιφνιδιασμούς, φέρνοντας τον Hoshoryu στα όρια, αλλά ο Μογγόλος all-rounder παρέμεινε ισορροπημένος ενώ έκανε πίσω και σφράγισε τη νίκη με μια ρίψη με μπράτσο.

Ο Takakeisho, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της Ναγκόγια λόγω προβλήματος στο γόνατο, έχασε τη ρεβάνς από το Νο 1 Hokutofuji, αφού οι κριτές έκριναν ότι και οι δύο μαχητές είχαν βγει ταυτόχρονα από το ρινγκ στον αρχικό τους αγώνα. Ο maegashira κέρδισε τον ozeki τη δεύτερη φορά, χαστουκίζοντάς τον την ώρα που ήταν έτοιμος να τον σκοτώσει.

Ο Kirishima ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου, αφού έχασε τις τρεις πρώτες ημέρες με θλάση στα πλευρά στη Ναγκόγια, όπου είχε 6-7-2 στο ντεμπούτο του ως ozeki.

Έστειλε τον Τομπιζάρου στην κορυφή αφού αναγκάστηκε να γυρίσει προς τα πίσω σε μια ξέφρενη μάχη με το κομουζούμπι.

Ο νέος sekiwake Kotonowaka ξεκινάει πειστικά στην τρίτη θέση, εκτοπίζοντας τον πρώην ozeki και σημερινό νούμερο 3, Shodai.

Ο πρώην ozeki Asanoyama, που αγωνιζόταν ως #2, συνέχισε την προσπάθειά του για προαγωγή στις τρεις βαθμίδες “sanyaku” κάτω από τον yokozuna, αποκλείοντας τον sekiwake Wakamotoharu.

Ο sekiwake Daieisho επίσης δεν κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα, καθώς έπεσε θύμα ενός χαστούκι από το Νο 1 Meisei.

Και οι τρεις σεκιουάκε βρίσκονται μαθηματικά στη διεκδίκηση για να φτάσουν το όριο προαγωγής οζέκι που είναι 33 νίκες από τρία τουρνουά που αγωνίζονται από κομουζούμπι ή σεκιουάκε.

Το ανερχόμενο αστέρι Hakuoho, που προήχθη στην 9η maegashira μετά από ένα συγκλονιστικό ντεμπούτο 11-4 στην κορυφαία κατηγορία τον Ιούλιο, θα μείνει εκτός δράσης για περισσότερο από τρεις μήνες μετά από χειρουργική επέμβαση στον ώμο, ανακοίνωσε την Κυριακή η Japan Sumo Association.