Σούμο: Ο Hoshoryu κερδίζει τον Hiradoumi και παραμένει ισόβαθμος με την πρώτη τριάδα για την 9η ημέρα

Ο σεκιουάκε Hoshoryu που αναζητά την προαγωγή του παρέμεινε ισόβαθμος στην κορυφή με τους Nishikigi και Hokutofuji αφού και οι τρεις βελτιώθηκαν στο 8-1 τη Δευτέρα στο Nagoya Grand Sumo Tournament.

Η ηγετική τριάδα, που ο καθένας τους στοχεύει σε ένα πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, έγιναν οι πρώτοι παλαιστές που πέτυχαν νικηφόρα ρεκόρ στο 15ήμερο τουρνουά μπροστά σε πλήθος κόσμου στην Dolphins Arena.

Με στόχο την άνοδο στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, την ozeki, ο Hoshoryu παρέμεινε ψύχραιμος για να αποφύγει την ήττα-σοκ από τον maegashira No.5 Hiradoumi (3-6). Ο 24χρονος Μογγόλος ισορρόπησε με το ένα πόδι στην άκρη πριν ανατρέψει τον αντίπαλό του με μια αγκιστρωτική ρίψη στο εσωτερικό του μηρού.

Ο Hoshoryu (απέναντι από την κάμερα) νικά τον Hiradoumi κατά τη διάρκεια της εννέαης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Nagoya στην Dolphins Arena στη Nagoya, στην κεντρική Ιαπωνία, στις 17 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports).

“Ήμουν σε θέση να αντιδράσω γρήγορα”, δήλωσε ο Hoshoryu. “Δεν ανησυχώ για τον κατάλογο των βραβείων, παίρνω τα πράγματα ένα βήμα τη φορά.

Η Hokutofuji (9η) έφτασε το όριο των οκτώ νικών για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, κερδίζοντας την Oho (6η) (3-6).

“Ήταν μια μακρά περίοδος ξηρασίας”, δήλωσε η πρώην κομουζούμπι Χοκουτοφούτζι. “Αισθάνομαι πολύ πιο σίγουρος και σε καλή κατάσταση.

Ο Hokutofuji (Δ) νικά τον Oho κατά τη διάρκεια της εννέαης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια στην Dolphins Arena στη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, στις 17 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports).

Το νούμερο 1 Nishikigi χρειάστηκε να σκάψει βαθιά στον αγώνα του με το νούμερο 2 Mitakeumi (1-8), πιέστηκε πίσω στο άχυρο πριν βγάλει τον πρώην ozeki στην απέναντι άκρη.

“Πραγματικά εξεπλάγην από την απόδοσή μου αυτή τη φορά”, δήλωσε ο Nishikigi, ο οποίος φαίνεται να ετοιμάζεται για την πρώτη του προαγωγή στην ελίτ των τριών βαθμίδων “sanyaku”.

Ο Nishikigi (δεξιά) αγωνίζεται με τον Mitakeumi κατά τη διάρκεια της εννέαης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια στην Dolphins Arena στη Ναγκόγια, στην κεντρική Ιαπωνία, στις 17 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports).

Ο νέος ozeki Kirishima (3-4-2) απέφυγε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του, βγάζοντας νοκ άουτ τον #3 Meisei (4-5).

Οι Sekiwake Daieisho και Wakamotoharu, οι οποίοι στοχεύουν στην προαγωγή τους σε ozeki, παρέμειναν μία νίκη πίσω από το ρυθμό με 7-2. Ο Daieisho απέκρουσε τον komusubi Abi (4-5), ενώ ο Wakamotoharu έβγαλε εκτός μάχης τον #4 Ura (4-5) με μια ρίψη με το χέρι χωρίς ζώνη.