Σούμο: Ο Hoshoryu νίκησε τον Gonoyama και παρέμεινε αήττητος στο Kyushu

Ο Ozeki Hoshoryu συνέχισε το τέλειο ξεκίνημά του στο Kyushu Grand Sumo Tournament αποκλείοντας το νούμερο 4 maegashira Gonoyama την Πέμπτη.

Ο 24χρονος ανιψιός του μεγάλου Μογγόλου Asashoryu ξεπέρασε τον πρώην πρωταθλητή της δεύτερης κατηγορίας Juryo σε έναν διασκεδαστικό αγώνα την πέμπτη ημέρα. Παραμένει αήττητος στην κορυφή της κατάταξης μαζί με τον sekiwake Kotonowaka, το Νο 8 Atamifuji και το Νο 14 Ichiyamamoto.

Αδυνατώντας να καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία σε έναν μακρύ αγώνα, οι δύο αντίπαλοι απομακρύνθηκαν δύο φορές από τα σημάδια τους πριν πιάσουν δουλειά στο Fukuoka Kokusai Center.

Ο Hoshoryu (L) σπρώχνει τον Gonoyama κατά τη διάρκεια της πέμπτης ημέρας του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στη Fukuoka στις 16 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Gonoyama (1-4) έδωσε μια ισχυρή εναρκτήρια ώθηση και έσπρωξε τον Hoshoryu στα άκρα πριν κάνει μια λανθασμένη προσπάθεια να βγάλει από την ισορροπία τον ozeki. Αυτό το άνοιγμα ήταν το μόνο που χρειαζόταν ο Hoshoryu για να αποκτήσει δυναμική και να σπρώξει τον maegashira κατά μήκος του ρινγκ και προς τα έξω.

Το ανερχόμενο αστέρι Κοτονοουάκα διατήρησε το αψεγάδιαστο ρεκόρ του δίνοντας στον συναθλητή του σεκιουάκε Νταεϊσό την πρώτη του ήττα στο 15ήμερο τουρνουά. Ο πανίσχυρος 25χρονος σταμάτησε τον Daieisho και τον έστειλε στο χώμα με ένα χτύπημα στον ώμο.

Ο Ozeki Kirishima βελτιώθηκε σε 4-1 βγάζοντας νοκ άουτ ένα από τα τοπικά φαβορί, τον νούμερο 2 Meisei, ο οποίος είχε νικήσει τον ozeki Takakeisho σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της 4ης ημέρας. Ο Μογγόλος grappler δεν προβληματίστηκε σχεδόν καθόλου όταν έστειλε τον Meisei (1-4) στο χώμα.

Ο πρωταθλητής του Σεπτεμβρίου Takakeisho (4-1) συνήλθε από την ήττα του από τον Meisei και προώθησε την προσπάθειά του για ένα δεύτερο συνεχόμενο Emperor’s Cup και την προαγωγή του σε yokozuna με ένα γρήγορο νοκ άουτ επί του τρίτου Takayasu (2-3).

Ο Sekiwake Wakamotoharu βελτιώθηκε σε 3-2 προκαλώντας την πέμπτη συνεχόμενη ήττα του Νο 1 Ura με μετωπική συντριβή.

Ο 21χρονος Atamifuji, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο με την πρόκληση-έκπληξη στο τουρνουά του Σεπτεμβρίου, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτή η επίδοση δεν ήταν μια αναλαμπή με μια εντυπωσιακή νίκη επί του βετεράνου Νο10 Kotoeko (2-3).