Σούμο: Ο Hoshoryu προήχθη σε ozeki μετά την επιτυχία του στο πρωτάθλημα

Η Ιαπωνική Ένωση Σούμο προήγαγε την Τετάρτη τον Μογγόλο παλαιστή Hoshoryu σε ozeki, τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα στο άθλημα, μετά τη νίκη του στο μεγάλο τουρνουά σούμο της Ναγκόγια.

Ο 24χρονος, το επώνυμο του οποίου είναι Sugarragchaa Byambasuren, είναι ανιψιός του διάσημου πρώην yokozuna Asashoryu, του οποίου τα 25 πρωταθλήματα στην ελίτ κατηγορία makuuchi είναι τα τέταρτα περισσότερα στην ιστορία του σούμο.

Ο Μογγόλος παλαιστής Hoshoryu (δεξιά) και ο σταθερός του μάνατζερ Tatsunami παρευρίσκονται σε συνέντευξη Τύπου στη Ναγκόγια στις 26 Ιουλίου 2023. (Φωτογραφία αρχείου)( WeLoveSports)

Ο Hoshoryu κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στην κορυφαία κατηγορία στο 15ήμερο τουρνουά της Ναγκόγια την Κυριακή, αφού τερμάτισε με ρεκόρ 12-3 που τον έχει δει να κερδίζει τα 33 από τα τρία τελευταία τουρνουά ως sekiwake, σημείο αναφοράς για την προαγωγή σε ozeki.

Κέρδισε το Κύπελλο του Αυτοκράτορα στην Dolphins Arena κερδίζοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος ξαφνικού θανάτου τον βασικό του αντίπαλο Hokutofuji, ο οποίος επίσης τερμάτισε με 12-3.

Ο διευθυντής της JSA Sakaigawa και ο πρεσβύτερος Onaruto επισημοποίησαν την προαγωγή του Hoshoryu σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του στάβλου του Tatsunami στη Nagoya.

“Θα κάνω τα πάντα για να μην αμαυρώσω ποτέ τη φήμη του βαθμού ozeki”, δήλωσε ο Hoshoryu.

Ο Hoshoryu γίνεται ο έβδομος ozeki της Μογγολίας μετά την προαγωγή του Kirishima μετά το τουρνουά του Μαΐου.

Με την προαγωγή του Hoshoryu, στο επόμενο μεγάλο τουρνουά θα υπάρχουν τρεις ozeki και ένας yokozuna. Ο Ozeki Takakeisho δεν έλαβε μέρος στο τουρνουά της Ναγκόγια λόγω τραυματισμού, ενώ ο μοναδικός μεγάλος πρωταθλητής του αθλήματος, ο Terunofuji, αποσύρθηκε την τέταρτη ημέρα.