Σούμο: Ο Hoshoryu υφίσταται την πρώτη του ήττα στο Kyushu από τον αντίπαλό του Takayasu

Ο πρώην οζέκι Τακαγιάσου συνέχισε να αποτελεί αγκάθι για τον νυν οζέκι Χοσορίου την Παρασκευή, επιφέροντας στον σημερινό ηγέτη την πρώτη του ήττα στο μεγάλο τουρνουά σούμο του Κιούσου.

Η νίκη του Takayasu αφήνει τον sekiwake Kotonowaka και τον maegashira Ichiyamamoto (14ος) ισόβαθμους στην κορυφή, τους μοναδικούς αήττητους παλαιστές μετά από έξι ημέρες του 15ήμερου τουρνουά που διεξάγεται στο Fukuoka Kokusai Center.

Ο Hoshoryu πήρε την πρωτοβουλία κυνηγώντας τον Takayasu (3-3) γύρω από το ρινγκ, αλλά ο 33χρονος βετεράνος από το νομό Ibaraki διατήρησε την ψυχραιμία του και αντέκρουσε αρκετές απόπειρες ρίψεων πριν σηκώσει τον αστέρα Μογγόλο παλαιστή από το πόδι και τον ρίξει στο χώμα.

Ο Takayasu (L) νικά τον Hoshoryu κατά τη διάρκεια της 6ης ημέρας του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στις 17 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το αποτέλεσμα δίνει στον Takayasu ένα πλεονέκτημα 8-2 head-to-head έναντι του ανιψιού του πρώην yokozuna Asashoryu.

Ο Ozeki Kirishima υπέστη επίσης μια ανατροπή την 6η αγωνιστική, πέφτοντας σε 4-2 χάρη στον Gonoyama (2-4). Ο πρώην πρωταθλητής της δευτεροβάθμιας κατηγορίας Juryo έκανε ένα ισχυρό πρώτο χτύπημα πριν βυθίσει τον αντίπαλό του, ο οποίος έδειχνε καλύτερος από αυτόν.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα επέστρεψαν στο φυσιολογικό”, δήλωσε ο Gonoyama. “Οι αυξανόμενες ήττες μου είχαν αρχίσει να γίνονται πρόβλημα και έπρεπε να τους βάλω ένα τέλος.

Ο Ozeki Takakeisho παρέμεινε σε απόσταση μίας νίκης από την κορυφή επικρατώντας του Tobizaru (3ος). Ο maegashira αρχικά γλίστρησε στο πλάι, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον Takakeisho, ο οποίος γύρισε και έσπρωξε τον Tobizaru (2-4) στα άκρα.

Ο Kotonowaka χρειάστηκε να σκάψει βαθιά για τη νίκη του επί του komusubi Hokutofuji (2-4). Ο ισχυρός sekiwake, που αναζητούσε το πρώτο του Κύπελλο Αυτοκράτορα και την προαγωγή του σε ozeki, ωθήθηκε στα άκρα, αλλά ανέκαμψε και κέρδισε με σπρώξιμο.

Ο πρωταθλητής του περασμένου Νοεμβρίου, komusubi Abi (2-4), έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ηττών κερδίζοντας τον sekiwake Wakamotoharu (3-3) με μπράτσο. Ο άλλος sekiwake, ο Daieisho, έπεσε στο 4-2 χάνοντας έναν αγώνα με χαστούκι από το νούμερο 2 Shodai (2-4).

Ο Νο 8 Atamifuji (5-1) έχασε το μερίδιο της πρωτιάς όταν υπέστη την πρώτη του ήττα από τον Νο 11 Sadanoumi (3-3).