Σούμο: Ο Ichiyamamoto διατηρεί το προβάδισμά του στο Kyushu

Ο αουτσάιντερ Ιτσιγιαμότο διατήρησε το προβάδισμα στο μεγάλο τουρνουά σούμο του Κιούσου με μια πειστική νίκη επί του συμπατριώτη του Ταμαβάσι.

Ο νούμερο 14 maegashira, ο οποίος κέρδισε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας juryo τον Σεπτέμβριο, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέτυχε νικηφόρο ρεκόρ στο Fukuoka Kokusai Center (8-1), όταν έβγαλε νοκ άουτ τον νούμερο 12 Tamawashi (6-3).

Ο Ozeki Kirishima και ο sekiwake Kotonowaka παρέμειναν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (7-2), όπως και οι Atamifuji (8ος) και Churanoumi (15ος), μέχρι την 9η ημέρα του 15ήμερου τουρνουά.

Ο Ichiyamamoto (R) νικά τον Tamawashi την 9η ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στις 20 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Αντιμετωπίζοντας έναν έμπειρο βετεράνο, κάτοχο δύο τίτλων πρώτης κατηγορίας, ο Ichiyamamoto εξασφάλισε νωρίς τη νίκη χάρη στο εκρηκτικό του εναρκτήριο λάκτισμα.

“Από το τελευταίο basho, το σούμο μου έχει γίνει πιο ρευστό”, δήλωσε ο 30χρονος από το Hokkaido. “Απλά επικεντρώνομαι στη βελτίωση. Προς το παρόν, θέλω απλώς να πετύχω διψήφιο αριθμό νικών.

Ο Kotonowaka σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη του από την έναρξη της διοργάνωσης, κερδίζοντας τον ozeki Hoshoryu (6-3) σε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους αγώνες της ημέρας. Με τον sekiwake να βρίσκεται πίσω με 4-10 σε head-to-head αγώνες, τώρα έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές τον Μογγόλο σταρ, αφού τον συνέτριψε κατά μέτωπο.

“Συνέχισα να πιέζω και αυτό απέδωσε”, δήλωσε ο Kotonowaka αφού έβαλε τέλος στο διήμερο σερί ηττών του.

Ο Kirishima απέφυγε οριακά να γίνει το δεύτερο συνεχόμενο θύμα του No1 ozeki Asanoyama, ο οποίος έβγαλε νοκ άουτ τον Takakeisho την Κυριακή, αφού έχασε τις πρώτες επτά ημέρες με τραυματισμό στον αστράγαλο.

Ο Μογγόλος ozeki ήταν σε άμυνα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τους, αλλά κρίθηκε ότι χαστούκισε τον πρώην ozeki Asanoyama (1-1-7) ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν αποσυρθεί.

Ο Takakeisho (6-3) εξασφάλισε την παραμονή του στη διεκδίκηση του τίτλου βγάζοντας νοκ άουτ τον #4 Nishikigi (6-3), ο οποίος είχε νικήσει τον Hoshoryu την προηγούμενη ημέρα.

Ο Wakamotoharu (4-5) κέρδισε την πολυπόθητη νίκη επί του συμπατριώτη του Daieisho (5-4), ρίχνοντας κάτω τον επιθετικό σπρώχτη αφού βγήκε από τα μπλοκ.