Σούμο: Ο Ozeki Kirishima μοιράζεται την κορυφή στο Kyushu

Ο Ozeki Kirishima πήρε την όγδοη νίκη του την 10η ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament, ισοβαθμώντας με άλλους τέσσερις παίκτες στην πρώτη θέση.

Ο Μογγόλος αρπάχτης, πρώην Kiribayama, νίκησε τον τέταρτο maegashira Nishikigi και μοιράστηκε την πρωτιά με 8-2 με τον sekiwake Kotonowaka και τους rank-and-filers Atamifuji και Ichiyamoto στο Kokusai Centre στη Fukuoka.

Ο Ozeki Kirishima (L) νικά τον Nishikigi κατά τη διάρκεια της 10ης ημέρας του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στη Fukuoka, νοτιοδυτική Ιαπωνία, 21 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Kirishima, ένας από τους τρεις ozeki, τους παλαιστές με την υψηλότερη κατάταξη στο τουρνουά λόγω της παρατεταμένης απουσίας του επιρρεπούς σε τραυματισμούς μεγάλου πρωταθλητή Terunofuji, έβγαλε εντελώς εκτός ισορροπίας τον Nishikigi (6-4) με μια εναρκτήρια κίνηση και το μόνο που χρειάστηκε ήταν να σπρώξει τον αντίπαλό του από πίσω.

Ο Kirishima αναζητά τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία μετά την κατάκτηση του Spring Grand Sumo Tournament τον Μάρτιο.

Ο Kotonowaka εξασφάλισε επίσης μια νίκη-ρεκόρ με ρίψη πάνω από το χέρι εναντίον του Gonoyama (4-6), ενώ ο Atamifuji (8) έβγαλε νοκ άουτ τον Shonannoumi (6-4) αφού χτύπησε το στήθος του αντιπάλου του με το κεφάλι του.

Ο Ichiyamamoto (14), ο οποίος είχε ξεκινήσει την ημέρα ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης, έχασε από τον Hiradoumi (11) (7-3) στο τρίτο συνεχόμενο head-to-head τους.

Τους συγκυβερνήτες ακολουθούσαν έξι παλαιστές με 7-3, συμπεριλαμβανομένων των άλλων δύο ozeki, Takakeisho και Hoshoryu.