Σούμο: Τακακέισο, Κοτονοουάκα ηττήθηκαν σε μια ημέρα ανατροπών στο Κιούσου

Ο Ozeki Takakeisho είδε την προσπάθειά του για προαγωγή σε yokozuna να τίθεται σε κίνδυνο από μια αναπάντεχη ήττα από τον τέταρτο maegashira Gonoyama, ενώ ο sekiwake Kotonowaka έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης χάνοντας από τον πρώτο maegashira Ura στο Kyushu Grand Sumo Tournament το Σάββατο.

Η πρώτη εβδομάδα του 15ήμερου τουρνουά στο Fukuoka Kokusai Center ολοκληρώθηκε με τους Kotonowaka, ozeki Hoshoryu και #14 Ichiyamamoto να ισοβαθμούν στην κορυφή με 6-1.

Μια μέρα μετά την ανατροπή του Kirishima, ο Gonoyama (25) (3-4) κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του ως ozeki.

Ο Gonoyama (L) αντιμετωπίζει τον Takakeisho την 7η ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στις 18 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο πρώην πρωταθλητής της δεύτερης κατηγορίας Juryo, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία τον Ιούλιο, απέκρουσε μια ισχυρή εναρκτήρια επίθεση από τον Takakeisho (5-2) πριν αναγκάσει τον τέσσερις φορές νικητή του Κυπέλλου Αυτοκράτορα να βγει από το dohyo και να του στερήσει μέρος του κεφαλιού του.

Ο Kotonowaka ήταν προς στιγμήν ο μοναδικός αήττητος παλαιστής στο τουρνουά μετά την ήττα του Ichiyamamoto, του αρχηγού της ημέρας, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στον αγώνα της 7ης ημέρας.

Με τα δύο χέρια τυλιγμένα γύρω από το σώμα του Ura, ο Kotonowaka δεν αντέδρασε αρκετά γρήγορα όταν ο μικρότερος maegashira έσκυψε από κάτω και ανέτρεψε τον δυναμικά χτισμένο sekiwake με μια ρίψη arm bar.

Μια μέρα μετά την πρώτη του ήττα από τον Takayasu (4-3), ο Hoshoryu επανήλθε κερδίζοντας τον komusubi Abi (2-5), ο οποίος πήγε για τα μπλοκ και εκτέθηκε σε μια οπίσθια έξοδο.

Ο Kirishima απέχει μία νίκη από τον ρυθμό στο 5-2, αφού τα κατάφερε απέναντι στο #3 Tobizaru (2-5) με μια ρίψη με το χέρι χωρίς ζώνη.

Ο Sekiwake Daieisho ανέβηκε στο 5-2 με μια ηχηρή νίκη με κεφαλιά επί του komusubi Hokutufuji (2-5), αφού ο συνάδελφος του Sekiwake Wakamotoharu (3-4) υπέκυψε σε μια ρίψη με χέρι χωρίς ζώνη από τον #2 Shodai (3-4).

Ο πρώην ozeki Asanoyama, ο οποίος ήταν εκτός από την αρχή του τουρνουά με τραυματισμό στη γάμπα, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει από την Κυριακή, μπαίνοντας στο τουρνουά ως maegashira #1.