Σούμο: Το ανερχόμενο αστέρι Hakuoho θα χάσει τους φθινοπωρινούς αγώνες μετά την επέμβαση στον ώμο του

Ο πολλά υποσχόμενος, ένατος στην κατάταξη maegashira Hakuoho υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο και θα χάσει το 15ήμερο μεγάλο φθινοπωρινό τουρνουά σούμο, το οποίο αρχίζει στο Τόκιο την Κυριακή, δήλωσε τη Δευτέρα ο σταθερός του μάνατζερ Miyagino.

Ο ταλαντούχος 20χρονος έκανε μια εκπληκτική είσοδο στην κατηγορία makuuchi στο τουρνουά της Ναγκόγια τον Ιούλιο, κερδίζοντας τα βραβεία Fighting Spirit και Technical, αφού παρέμεινε στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι την τελευταία ημέρα ως νούμερο 17.

Όμως οι αμείλικτες προσπάθειές του στο ρινγκ επιδείνωσαν έναν τραυματισμό στον αριστερό ώμο που χρονολογείται από τα χρόνια του γυμνασίου.

Ο Hakuoho (R) σε δράση εναντίον του Nishikigi κατά τη διάρκεια της 13ης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια στην Dolphins Arena της Ναγκόγια στις 21 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Miyagino, περισσότερο γνωστός ως πρώην γιοκοζούνα Hakuho, νικητής ενός ρεκόρ 45 τίτλων πρώτης κατηγορίας, αποκάλυψε ότι ο Hakuoho υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την Πέμπτη.

Ο Hakuoho, ο οποίος αναμένεται να υποβιβαστεί στο τζουριό της δεύτερης κατηγορίας για το μίτινγκ Kyushu τον Νοέμβριο, δήλωσε ότι η κατάσταση του ώμου του είχε “φτάσει στα όριά της”.

“Είμαι μια χαρά, ακόμα κι αν πέσω (στην κατάταξη). Θέλω να επιστρέψω πιο δυνατός από ό,τι είμαι τώρα”, δήλωσε.

Μετά από μια εξαιρετική ερασιτεχνική καριέρα, ο Hakuoho αγωνίστηκε σε μόλις τρία τουρνουά πριν φτάσει στο επίπεδο makuuchi, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Endo για την ταχύτερη προαγωγή στην ελίτ.

“Τράβηξα την προσοχή αφού έφτασα τόσο νωρίς στα juryo και makuuchi, και ενώ ο αριστερός μου ώμος είχε φτάσει στα όριά του, φοβόμουν μήπως χάσω την κατάταξή μου”, δήλωσε ο Hakuoho. “Μου πήρε αρκετό καιρό για να αποφασίσω να κάνω την επέμβαση.

Ο Hakuoho απουσίαζε από την περιφερειακή περιοδεία της Ιαπωνικής Ένωσης Σούμο λόγω της εξάρθρωσης του αριστερού του ώμου.

Ο Miyagino δήλωσε ότι θα “συμβουλευτεί τους γιατρούς” σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του Hakuoho στους αγώνες.