Σούμο: Το νεαρό παιδί θαύμα Hakuoho παίρνει το προβάδισμα στην προτελευταία ημέρα

Το δεκαεννιάχρονο παιδί-θαύμα Hakuoho ανέτρεψε την κούρσα για τον τίτλο του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια το Σάββατο με μια εκπληκτική νίκη επί του μοναδικού πρωτοπόρου της βραδιάς, του Hokutofuji.

Στο τέταρτο τουρνουά ανώτερων ηλικιών και το πρώτο στην κορυφαία κατηγορία, ο νούμερο 17 maegashira πήρε μερίδιο της πρωτιάς νικώντας τον νούμερο 9 Hokutofuji και φτάνοντας μαζί του σε τριπλή ισοβαθμία με 11-3, πηγαίνοντας στην τελευταία ημέρα.

Ο Hakuoho (μπροστά) νικά τον Hokutofuji την 14η ημέρα του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια στην Dolphins Arena στη Ναγκόγια στις 22 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Hoshoryu, ο οποίος διεκδικεί την προαγωγή του σε Ozeki, σημείωσε επίσης πρόοδο στην κορυφή του πεδίου κερδίζοντας τον Wakamotoharu, έναν άλλο sekiwake, αλλά ο Νο 1 Nishikigi έχασε τη δυναμική του μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα του από τον Νο 15 Ryuden, ο οποίος πλέον ισοβαθμεί στο δεύτερο σκαλί με 10-4.

Ο Komosubi Kotonowaka προσχώρησε στους Nishikigi και Ryuden στο 10-4, αφού κέρδισε τον πέμπτο συνεχόμενο αγώνα του με ώθηση απέναντι στον No.4 Ura (6-8).

Στο 15ήμερο τουρνουά θα αναδειχθεί την Κυριακή ο πρώτος πρωταθλητής, χωρίς κανένας από τους πρώην νικητές του Emperor’s Cup να διεκδικεί ακόμα τον τίτλο.

Μια μέρα μετά τη νίκη επί του πρώην πρωτοπόρου του τουρνουά Nishikigi, ο Hakuoho έδειξε για άλλη μια φορά το ένστικτο της επιβίωσης κρατώντας τα νεύρα του στην άκρη και διατηρώντας την ισορροπία του για να ανατρέψει τον βετεράνο και πρώην komusubi Hokutofuji.

Σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της ημέρας, ο Hoshoryu έβγαλε εκτός αγώνα τον Wakamotoharu (9-5) με μια ρίψη armlock. Ο ανιψιός του πρώην μεγάλου πρωταθλητή της Μογγολίας Asashoryu τιμώρησε την κακή προσπάθεια του αντιπάλου του να αποφύγει την πρώτη επίθεση, πιάνοντάς τον στον αέρα και ρίχνοντάς τον στο χώμα.

Ο νέος ozeki Kirishima (6-6-2) δεν κατάφερε να φτάσει το όριο των οκτώ νικών στο τουρνουά, αφού έχασε από τον Asanoyama (7-4-3) με ρίψη βραχίονα χωρίς ζώνη και αναγκάστηκε να αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα με την ιδιότητα του “kadoban”, απειλούμενος με υποβιβασμό.