Σούμο: Το νούμερο 1 maegashira Nishikigi εκπλήσσει τον yokozuna Terunofuji τη 2η ημέρα

Ο νούμερο 1 maegashira Nishikigi πέτυχε μια νίκη-έκπληξη επί του yokozuna Terunofuji τη Δευτέρα, επιφέροντας στον μεγάλο πρωταθλητή μια ήττα μετά από δύο ημέρες δράσης στο Nagoya Grand Sumo Tournament.

Ο Nishikigi (2-0), του οποίου η νίκη της πρώτης ημέρας ήρθε εξ ορισμού μετά την απόσυρση του τραυματισμένου νέου ozeki Kirishima, ξεπέρασε μια επίθεση με arm bar από τον Terunofuji πριν κάνει μια ρίψη με χέρι χωρίς ζώνη στην άκρη του αυξημένου ρινγκ της Dolphins Arena.

Ο Nishikigi (R) νικά τον yokozuna Terunofuji κατά τη δεύτερη ημέρα του Nagoya Grand Sumo Tournament στην Dolphins Arena στη Nagoya, κεντρική Ιαπωνία, 10 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είμαι χαρούμενος. Μπόρεσα να βάλω και τα δύο μου χέρια μέσα και κατάφερα να τον προβάλω ακολουθώντας το ρεύμα”, δήλωσε ο rank-and-filer μετά την πρώτη του νίκη επί του Terunofuji, του πρωταθλητή του καλοκαιρινού μίτινγκ του Μαΐου.

Οι τρεις sekiwake που στοχεύουν στην προαγωγή ozeki βελτιώθηκαν στο 2-0. Ο Daieisho πέτυχε μια ηχηρή νίκη επί του νούμερο 2 Mitakeumi (0-2) με ισχυρά χτυπήματα στο λαιμό και το στήθος που δεν άφησαν τον πρώην ozeki να απαντήσει.

Ο Wakamotoharu δέχτηκε ένα χαστούκι από τον Tobizaru (0-2), αλλά δεν δυσκολεύτηκε να αρπάξει τη ζώνη και με τα δύο του χέρια πριν εξουδετερώσει πειστικά τον νούμερο 1 grappler.

Ο Hoshoryu έδωσε επίσης έναν σταθερό αγώνα, κερδίζοντας τον πρώην ozeki Shodai (0-2). Ο ανιψιός του πρώην Μογγόλου yokozuna Asashoryu πίεσε στο λαιμό του νούμερο 2 για να πάρει τον έλεγχο και ακολούθησε γρήγορα για να σφραγίσει μια δύσκολη νίκη.

Ο komusubi Abi (1-1) ξεπέρασε την εναρκτήρια επίθεση του μικροσκοπικού Midorifuji (0-2) για να κερδίσει, ενώ ο Meisei (2-0) συνέτριψε τον άλλο komusubi Kotonowaka (1-1) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο πρώην ozeki Asanoyama (1-1) κέρδισε τον πρώτο του αγώνα αφού κυνήγησε υπομονετικά τον συμπατριώτη του Ura (0-2), ο οποίος κρατήθηκε στην άκρη αλλά τελικά έπεσε στο πάτωμα από μια ρίψη με το χέρι.

Οι Gonoyama (13), Shonannoumi (14) και Hakuoho (17) κέρδισαν όλοι και οι τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι στην κατηγορία makuuchi παρέμειναν αήττητοι.