Σούμο: Το τοπικό φαβορί Meisei νίκησε τον ελπίδα για yokozuna Takakeisho

Ο νούμερο 2 μαεγκασίρα παλαιστής Meisei έκλεισε την τέταρτη ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament σε υψηλούς τόνους, εκμεταλλευόμενος το κύμα της υποστήριξης για να δώσει στον πρωταθλητή του Σεπτεμβρίου, ozeki Takakeisho, την πρώτη του ήττα.

Ο Meisei, από το νότιο νομό Kyushu της Kagoshima, διεκδίκησε την πρώτη του νίκη στο 15ήμερο τουρνουά αφού μπήκε στο Fukuoka Kokusai Center υπό τις επευφημίες του κοινού.

Ο νούμερο 2 μαεγκασίρα παλαιστής Meisei (L) επιβάλλει στον ozeki Takakeisho την τέταρτη ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στη Φουκουόκα στις 15 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Και οι δύο παλαιστές προσπάθησαν να κατεβάσουν το κεφάλι τους και να επιτεθούν στον άλλον, αλλά αστόχησαν και έχασαν την ισορροπία τους. Ενώ ο Meisei συνήλθε από το λάθος του βήμα, ο Takakeisho δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε.

“Μπορούσα να τους ακούσω (να χειροκροτούν)”, δήλωσε ο Meisei. “Για το μέλλον, έχω το κοινό πίσω μου και έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου.

Ο Τακακέισο θα μπορεί να προαχθεί σε γιοκοζούνα αν κερδίσει έναν δεύτερο συνεχόμενο τίτλο ή αν μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ρεκόρ πρωταθλητισμού.

Ελλείψει του μοναδικού γιοκοζούνα του σούμο, του Terunofuji, τρεις από τους έξι παλαιστές στις επόμενες δύο βαθμίδες συνέχισαν το κυρίαρχο ντεμπούτο τους, με τον ozeki Hoshoryu και τους δύο sekiwake παλαιστές, τον Daieisho και τον Kotonowaka, να παραμένουν αήττητοι με 4-0.

Ο Ozeki Hoshoryu κέρδισε τον Tobizaru (1-3), νούμερο 3, και τον ανάγκασε να βγει εκτός αγώνα, καθώς οι δύο παλαιστές πάλεψαν για τις ζώνες από την αρχή του αγώνα. Ο Hoshoryu, ανιψιός του πρώην Μογγόλου yokozuna Asashoryu, ήταν πολύ ολισθηρός για τον Tobizaru ώστε να εξασφαλίσει μια σταθερή λαβή.

Ο Daieisho ξεπέρασε τον Ura, το νούμερο ένα χωρίς νίκη, στην επίθεση και τον τελείωσε με ένα ισχυρό χτύπημα στο λαιμό, ενώ ο Kotonowaka άντεξε την επίθεση του komusubi Abi (1-3), τον έσπρωξε προς τα πίσω και στη συνέχεια κυνήγησε τον εκτός ισορροπίας αντίπαλό του έξω από το ρινγκ.

Ο Νο 8 Atamifuji (4-0), ένας 21χρονος που έχασε το πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου από τον Takakeisho, προκάλεσε την πρώτη του ήττα στον Νο 10 Ryuden, ενώ ο Νο 12 Tamawashi και ο Νο 14 Ichiyamamoto έκλεισαν επίσης την ημέρα με τέσσερις νίκες.

Ο οζέκι Κιρισίμα υπέστη την πρώτη του ήττα, θύμα ενός αργού ξεκινήματος απέναντι στον μαεγκασίρα Τακαγιάσου (2-2), ο οποίος έβαλε τρικλοποδιά στον οζέκι στην αμμώδη επιφάνεια του υπερυψωμένου ρινγκ.

Ο Sekiwake Wakamotoharu (2-2) έχασε δύο, αφού ο βαρύτερος komusubi Hokutofuji (1-3) τον συνέτριψε στις αχυρόμπαλες.