Στίβος: Η Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούτσι κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο στον ακοντισμό γυναικών

Η Χαρούκα Κιταγκούτσι κέρδισε τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο στο ακόντιο την Παρασκευή, και έγινε η τρίτη Γιαπωνέζα που κατακτά χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου.

Η Κιταγκούτσι ανέβηκε από την τέταρτη στην πρώτη θέση με την έκτη και τελευταία της βολή στα 66,73μ. Έγινε επίσης η πρώτη Γιαπωνέζα στην ιστορία του στίβου που κατακτά παγκόσμιο τίτλο. Έγινε επίσης η πρώτη Γιαπωνέζα αθλήτρια στίβου που εξασφάλισε μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού στο Παρίσι, αφού πέτυχε το πρότυπο της Ολυμπιακής πρόκρισης που έχει θέσει ο ιαπωνικός οργανισμός στίβου.

Η Γιαπωνέζα Haruka Kitaguchi καθ’ οδόν προς το χρυσό στον τελικό του ακοντισμού γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη, 25 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Ιαπωνέζα Haruka Kitaguchi (Γ) πανηγυρίζει τη νίκη της στον τελικό του ακοντισμού γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη στις 25 Αυγούστου 2023, μαζί με την Κολομβιανή Flor Denis Ruiz Hurtado (Δ) και την Αυστραλή Mackenzie Little, που κατέκτησαν το αργυρό και το χάλκινο αντίστοιχα. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η 25χρονη από το Χοκάιντο κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιό της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά το περσινό χάλκινο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, η Κιταγκούτσι θα πρέπει να αρκεστεί στη 12η θέση.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για να καταλάβω την κατάσταση”, δήλωσε η Κιταγκούτσι. “Το σώμα μου αισθάνεται τόσο ελαφρύ. Νιώθω σαν να βρίσκομαι στον αέρα περίπου 3 εκατοστά από το έδαφος”.

Ο Κολομβιανός Flor Denis Ruiz Hurtado τερμάτισε δεύτερος με βολή στα 65,47 μέτρα. Η Μακένζι Λιτλ από την Αυστραλία τερμάτισε τρίτη με βολή 63,38 μέτρων.

Ερωτηθείσα πώς ένιωσε στην τελευταία της βολή, η Κιταγκούτσι είπε: “Δεν θυμάμαι καθόλου. Πρέπει να δω το βίντεο. Έκανα πολύ θόρυβο. Απλά θυμάμαι να ουρλιάζω.

Στο παρελθόν, η Junko Asari και η Hiromi Suzuki κέρδισαν τον μαραθώνιο γυναικών στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 1993 και του 1997 αντίστοιχα.

Μεταξύ των άλλων αγώνων της Παρασκευής, η Ιαπωνία προκρίθηκε στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4×100 μέτρων ανδρών τερματίζοντας τρίτη στην 1η προκριματική σειρά.

Ο Νόα Λάιλς από τις ΗΠΑ κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο στέμμα του στα 200 μέτρα σε 19,52 δευτερόλεπτα, εκτός από το χρυσό στα 100 μέτρα που κέρδισε την περασμένη Κυριακή.

Η Τζαμαϊκανή Shericka Jackson κέρδισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στα 200 μέτρα σε χρόνο ρεκόρ αγώνων 21.41 δευτερόλεπτα.

Η Γιαπωνέζα ακοντίστρια Χαρούκα Κιταγκούτσι (κάτω) και ο Τσέχος προπονητής της Ντέιβιντ Σέκερακ (πάνω Γ) πανηγυρίζουν τη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη στις 25 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)