Στίβος: Η Ιαπωνία χάνει το μετάλλιο στη σκυταλοδρομία ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Ιαπωνία έχασε ένα μετάλλιο και τερμάτισε πέμπτη στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το Σάββατο, που αμαυρώθηκε από μια λανθασμένη παράδοση.

Η ιαπωνική ομάδα των Ryuichiro Sakai, Hiroki Yanagita, Yuki Koike και Abdul Hakim Sani Brown σημείωσε χρόνο 37,83 δευτερόλεπτα, 0,07 πίσω από τους χάλκινους Ολυμπιονίκες της Τζαμάικα.

(L-R) Οι Abdul Hakim Sani Brown και Yuki Koike από την Ιαπωνία και οι Noah Lyles και Brandon Carnes από τις Ηνωμένες Πολιτείες αγωνίζονται στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4×100 μέτρων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη στις 26 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο σε 37,38 δευτερόλεπτα, 0,24 μπροστά από την αργυρή Ιταλία, καθώς ο Νόα Λάιλς συμπλήρωσε χατ-τρικ στο σπριντ, προσθέτοντας τις νίκες του στα 100 και 200 μέτρα.

Η Ιαπωνία τερμάτισε χωρίς μετάλλιο στο αγώνισμα για τρίτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση στη σειρά, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Ιαπωνία κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2017 και του 2019.

“Γύρισα πίσω όταν έλαβα τη σκυτάλη (από τον Κόικε) και δυσκολεύτηκα να επιταχύνω”, δήλωσε ο Σάνι Μπράουν, ο δρομέας άγκυρας της Ιαπωνίας. “Το να αγωνίζομαι σε αυτόν τον τελικό της σκυταλοδρομίας θα είναι μια καλή εμπειρία για μένα στο μέλλον.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα της όγδοης ημέρας του πρωταθλήματος, η Ιαπωνέζα Nozomi Tanaka ήταν όγδοη σε 14 λεπτά και 58,99 δευτερόλεπτα στον τελικό των 5.000 μέτρων γυναικών που κέρδισε η Κενυάτισσα Faith Kipyegon (14:53,88).

Η Γιαπωνέζα Nozomi Tanaka (Γ) αγωνίζεται στον τελικό των 5.000 μέτρων γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη στις 26 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports