Στίβος: Η Χαρούκα Κιταγκούτσι κερδίζει τον ακοντισμό με την καλύτερη βολή της σεζόν

Η Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούτσι κέρδισε τον ακοντισμό γυναικών στο μίτινγκ στίβου Diamond League στην Πολωνία την Κυριακή, καταρρίπτοντας το δικό της εθνικό ρεκόρ με βολή 67,04 μέτρων, που αποτελεί και παγκόσμιο ρεκόρ της σεζόν.

Η χάλκινη νικήτρια του περσινού παγκόσμιου πρωταθλήματος έκανε τη βολή στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια στο Silesian Stadum του Chorzow, επισκιάζοντας το προηγούμενο εθνικό της ρεκόρ των 66,00 μέτρων που είχε κάνει το 2019.

Η Γιαπωνέζα Haruka Kitaguchi χαμογελά με το τρόπαιο της μετά τη νίκη της στο ακόντιο γυναικών κατά τη διάρκεια του Diamond League στίβου στο Chorzow της Πολωνίας στις 16 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Κιταγκούτσι κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της στη σεζόν και την τέταρτη συνολικά στο Diamond League.

Η Μακένζι Λιτλ από την Αυστραλία και η Τόρι Πίτερς από τη Νέα Ζηλανδία τερμάτισαν δεύτερη και τρίτη με 64,50 μέτρα και 62,73 μέτρα αντίστοιχα.

“Δεν περίμενα να ρίξω τόσο μακριά”, δήλωσε η Κιταγκούτσι. “Είμαι χαρούμενη που επιτέλους κατάφερα να ξαναγράψω το εθνικό μου ρεκόρ. Ήμουν σε θέση να κινήσω το σώμα μου πολύ καλά και δεν ένιωσα καμία δυσκαμψία. Θέλω να προετοιμαστώ για να τα πάω ακόμα καλύτερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

Μετά την επίτευξη του ολυμπιακού προκριματικού προτύπου των 64,00 μέτρων, η 25χρονη θα κερδίσει τη θέση της στους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αν τερματίσει στην πρώτη τριάδα ως καλύτερη Γιαπωνέζα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τον επόμενο μήνα.