Στίβος: Ο Κιταγκούτσι γίνεται ο πρώτος Ιάπωνας που κερδίζει το Diamond League

Η Χαρούκα Κιταγκούτσι έγινε η πρώτη Γιαπωνέζα αθλήτρια που κατακτά τίτλο στο Diamond League, όταν κέρδισε το Σάββατο τον ακοντισμό γυναικών με βολή 63,78 μέτρων, την τέταρτη νίκη της στη σεζόν και έκτη συνολικά στο σιρκουί.

Η Χαρούκα Κιταγκούτσι από την Ιαπωνία αγωνίζεται στο αγώνισμα του ακοντισμού γυναικών κατά τη διάρκεια του τελικού του Diamond League Athletics στο Γιουτζίν του Όρεγκον στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

Η 25χρονη, η οποία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Βουδαπέστη τον Αύγουστο, τερμάτισε μπροστά από το πεδίο των επτά γυναικών στο Γιουτζίν του Όρεγκον, όπου συγκεντρώθηκαν για να αγωνιστούν οι πιο επιτυχημένες αθλήτριες από τα 14 στάδια του Diamond League, τα οποία διαρκούν από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη από τις έξι βολές της Κιταγκούτσι της χάρισε τον τίτλο μπροστά από τη δεύτερη Τόρι Πίτερς από τη Νέα Ζηλανδία, που έριξε 61,30, και την τρίτη Μακένζι Λιτλ από την Αυστραλία, που έριξε 61,24.

“Είναι σπουδαίο που κατάφερα να ρίξω 63 μέτρα, καθώς η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της και αρχίζω να νιώθω την κούραση”, δήλωσε η Κιταγκούτσι. “Αυτό που χρειαζόμουν ήταν μια νίκη. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που τα κατάφερα εδώ”.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Κιταγκούτσι κατέρριψε το δικό του εθνικό ρεκόρ με βολή στα 67,38 μέτρα σε μίτινγκ Diamond League στις Βρυξέλλες.

Η Γιαπωνέζα Haruka Kitaguchi πανηγυρίζει τη νίκη της στον ακοντισμό γυναικών κατά τη διάρκεια του τελικού του Diamond League στίβου στο Eugene του Oregon στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)