Στίβος: Ο Μασατόρα Καβάνο κερδίζει χάλκινο μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην, το πρώτο μετάλλιο της Ιαπωνίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο Μασατόρα Καβάνο κέρδισε το πρώτο μετάλλιο της Ιαπωνίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου την Πέμπτη, τερματίζοντας τρίτος στο αγώνισμα των 35 χιλιομέτρων βάδην των ανδρών.

Ο Kawano τερμάτισε σε 2 ώρες, 25 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα για να διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιό του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πέρυσι κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον πρώτο του αγώνα σε αυτή την απόσταση, αφού τερμάτισε έκτος στο βάδισμα 50 χιλιομέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Ο Ιάπωνας Masatora Kawano τερματίζει τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην στίβου 35 χιλιομέτρων στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στις 24 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

“Είχα την αίσθηση ότι το περπάτημα στην Ιαπωνία ήταν ακόμα ζωντανό”, δήλωσε ο Kawano. “Η κατάκτηση μεταλλίων σε διαδοχικά παγκόσμια πρωταθλήματα είναι ένα πολύτιμο επίτευγμα.

Ο Ισπανός Άλβαρο Μάρτιν, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 20 χιλιόμετρα το Σάββατο, κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε αυτά τα παγκόσμια πρωταθλήματα σε 2:24:30, τέσσερα δευτερόλεπτα μπροστά από τον ασημένιο νικητή Μπράιαν Ντάνιελ Πιντάδο από τον Ισημερινό.