Στίβος: Ο Σάνι Μπράουν τερματίζει 6ος στα 100μ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με ιαπωνικό ρεκόρ

Ο Ιάπωνας Αμπντούλ Χακίμ Σάνι Μπράουν τερμάτισε έκτος στα 100 μέτρα των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης την Κυριακή, ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με πέρυσι και πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο πρωτάθλημα.

Η έκτη θέση του ισοφάρισε επίσης το καλύτερο ιαπωνικό αποτέλεσμα στα 100 μέτρα σε μεγάλη διοργάνωση, που είχε επιτευχθεί από τον Takayoshi Yoshioka στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1932. Πέρυσι, στην πολιτεία Όρεγκον των ΗΠΑ, ο Σάνι Μπράουν έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που έφτασε στον τελικό των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός Noah Lyles (2ος από δεξιά) κερδίζει τον τελικό των 100 μέτρων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη στις 20 Αυγούστου 2023, μαζί με (από δεξιά) τον Βρετανό Zharnel Hughes, τον Τζαμαϊκανό Oblique Seville, τον Ιάπωνα Abdul Hakim Sani Brown και τον Κενυάτη Ferdinand Omanyala ( WeLoveSports).

Ο Αμερικανός Noah Lyles κέρδισε σε 9.83 δευτερόλεπτα, ενώ οι επόμενοι τρεις άνδρες πιστώθηκαν με 9.88, με τον Letsile Tebogo από την Μποτσουάνα να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Zharnel Hughes από τη Βρετανία να είναι τρίτος.

Ο Τζαμαϊκανός Ομπλίκ Σεβίλ λίγο έλειψε να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Ο Σάνι Μπράουν έκανε 10.04 στον τελικό, αφού έτρεξε στον ημιτελικό του σε 9.97, επίπεδο με το ατομικό του ρεκόρ και επίσης κάτω από το όριο των 10.00 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Ryota Yamagata κατέχει το ιαπωνικό εθνικό ρεκόρ 100 μέτρων με 9.95, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2021.

Ο Ιάπωνας Abdul Hakim Sani Brown κάνει χειρονομία μετά την έκτη θέση στον τελικό των 100 μέτρων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη στις 20 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

“Είναι πραγματικά απογοητευτικό”, δήλωσε ο Sani Brown, 24 ετών, του οποίου ο χρόνος αντίδρασης ήταν ο έβδομος από τους οκτώ φιναλίστ. “Ήμουν σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, αλλά δεν μπόρεσα να δώσω την καλύτερή μου απόδοση.

“Μπόρεσα να επιβεβαιώσω εκ νέου ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός σε αυτό το στάδιο. Αισθάνομαι ότι είμαι πιο κοντά σε ένα μετάλλιο από πέρυσι.

Νωρίτερα τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος, ο συμπατριώτης του Ιάπωνας Hiroki Yanagita έχασε στα ημιτελικά των 100 μέτρων, εξασφαλίζοντας μόνο την έβδομη θέση στη σειρά του με 10.14.