Στίβος: 5η η Ιζουμίγια στα 110μ. εμπόδια, χατ τρικ για τον Χόλογουεϊ

Ο Shunsuke Izumiya κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό των 110μ. εμπόδια ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου τη Δευτέρα, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει ποτέ Ιάπωνας εμποδιστής σε αυτή την απόσταση σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Ο Αμερικανός Grant Holloway κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στα 110μ. εμπόδια, κρατώντας τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι, αφού πέρασε τη γραμμή σε 12,96 δευτερόλεπτα, την τρίτη ημέρα του πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη.

Ο Αμερικανός Grant Holloway (2ος από δεξιά) κερδίζει τον τελικό των 110μ. εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη στις 21 Αυγούστου 2023, μαζί με (από αριστερά προς τα δεξιά) τον Τζαμαϊκανό Hansle Parchment, τον Γάλλο Sasha Zhoya, τον Ιάπωνα Shunsuke Izumiya και τον Αμερικανό Freddie Crittenden ( WeLoveSports)

Ο Τζαμαϊκανός Hansle Parchment τερμάτισε δεύτερος σε 13.07 και ο Αμερικανός Daniel Roberts τρίτος σε 13.09.

Ο Izumiya, ο οποίος έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που έφτασε στον τελικό των 110 μέτρων με εμπόδια είτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έκανε 13.19.

Μετά την κούρσα, ο 23χρονος δήλωσε ότι άρχισε να έχει κράμπες και στις δύο γάμπες καθώς έβγαινε από το μπλοκ της εκκίνησης, και στη συνέχεια μια σαλιάρα κόλλησε στο αριστερό του χέρι.

“Πανικοβλήθηκα εξαιτίας αυτών των πραγμάτων”, δήλωσε ο Izumiya. Πανικοβλήθηκα εξαιτίας αυτών των πραγμάτων”, δήλωσε ο Izumiya, “αλλά ήθελα ακόμα να αγωνιστώ και να κερδίσω ένα μετάλλιο. Το βάθρο φαίνεται να είναι κοντά, αλλά είναι πολύ μακριά. Συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά ότι οι καλύτεροι αθλητές έρχονται δυνατά την κατάλληλη στιγμή.

Ο Izumiya στοχεύει σε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το επόμενο καλοκαίρι.

“Πρέπει να αναπτύξω τη σωματική μου δύναμη και τη μυϊκή μου δύναμη για να τρέξω καλά και στους τρεις αγώνες (προκριματικούς, ημιτελικούς και τελικό)”, δήλωσε.

Στις άλλες κούρσες, η Αμερικανίδα Sha’Carri Richardson κέρδισε τα 100 μέτρα γυναικών σε 10,65 δευτερόλεπτα, ρεκόρ πρωταθλήματος, μπροστά από δύο Τζαμαϊκανές.

Η Shericka Jackson και η πέντε φορές πρωταθλήτρια Shelly-Ann Fraser-Pryce τερμάτισαν δεύτερη και τρίτη, σε 10.72 και 10.77 αντίστοιχα.

Η Sha’Carri Richardson (μπροστά αριστερά) από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιδρά μετά τη νίκη της στον τελικό των 100 μέτρων γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη στις 21 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports