Στον “υπέροχο αγώνα” ο Verstappen λέει “Viva Las Vegas”, αλλά η κριτική μένει στα λόγια

WeLoveSports.gr

Of it was de best Formule 1 race van het jaar? “Αυτό δεν με νοιάζει, αλλά με έπεισε πολύ”, είπε ο Max Verstappen στο Grand Prix του Λας Βέγκας. “Ήταν πολύ ωραία η μέρα, νομίζω ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ξαναγεννηθεί”.

Μετά από έναν αγώνα γεμάτο περιστατικά και ευφυή καυγάδες, ο Verstappen ήταν ο νικητής του τελευταίου αγώνα της Formule 1 πάνω από τη στενή λωρίδα του Λας Βέγκας. Στο τελευταίο του τραγούδι τραγούδησε το “Viva Las Vegas” του Elvis Presley από το ραδιόφωνο.

“Πρέπει να το κάνω αυτό για τον teambaas Christian Horner, ο οποίος ήταν πολύ κουρασμένος αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό ήταν πολύ ευχάριστο”, δήλωσε ο προπονητής της Red Bull.

Beluister in deze tweet de zangkunsten van Verstappen bij zijn ereronde in Las Vegas:

Tijdstraf terecht

Van zijn kritiek op de randzaken nam Verstappen na zijn zege geen woord terug. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κούρσα αυτή καθαυτή είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Verstappen moest hard werken for zijn achttiende zege van het seizoen. Μετά από ένα ατύχημα κατά την εκκίνηση με τον Charles Leclerc, απέκτησε μια διαφορά πέντε δευτερολέπτων. Και αργότερα στον αγώνα κινδύνευσε από τον George Russell, με μια φευγαλέα και πολύ άσχημη εξέλιξη.

“Over de boordradio was ik wat geïrriteerd over the tijdstraf. Maar nadat ik de beelden had teruggezien, moet ik zeggen dat het terecht was”, zei Verstappen.

Επίσης, ο φορμαλιστής της Formule 1, Jan Lammers, ο Christian Horner από την ομάδα Red Bull και ο Frédéric Vasseur από την ομάδα Ferrari ήταν πολύ απασχολημένοι με τον αγώνα στο Λας Βέγκας.

Verstappen: Σταπεντάγκεν: “Εκείνη την ημέρα τα κατάφερε όλα, με δύο αυτοκίνητα ασφαλείας. Το αυτοκίνητο στο αγώνισμα με τον Ράσελ ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο. Η άλλη κορυφαία ομάδα έφυγε από την ημέρα του αγώνα, αυτό δείχνει πολλά για τον αγώνα αυτό”.

Lovende woorden

Op de persconferentie na de race spraken ook nummer twee Charles Leclerc en nummer drie Sergio Pérez enthusiousiast over de spannende GP van Las Vegas. “Η τελευταία μονομαχία με τον Pérez ήταν πραγματικά υπέροχη”, δήλωσε ο πρωταθλητής Leclerc. “Ήμουν πολύ προετοιμασμένος για να κάνω έναν αγώνα, ήταν πολύ ωραίο που έγινε”.

Και ο Pérez: “Μετά από ένα περιστατικό στην αρχή, όπου έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου, είχα μια καλή επιστροφή. Μετά το τελευταίο pitstop ήμουν πεισματάρης και μπόρεσα να φτιάξω πολύ ωραία τραύματα”.

Και έτσι έγινε με αγαπημένες κουβέντες ένα αγωνιστικό σαββατοκύριακο που ξεκίνησε με μια φάρσα. Door een losgeslagen putdeksel viel de eerste trainingsdag grotendeels in het water.

“Als liefhebber van mijn sport deed die eerste dag me veel pijn”, zei Leclerc daarover. “Ik ben opgelucht dat we daarna vlekkeloze dagen hebben gehad”.

Συμβόλαιο για δέκα χρόνια

Dat zal ook gelden for de Formule 1-leiding, die een tienjarig contract met de race in de gokstad sloot. Ο Verstappen και οι συνεργάτες του θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό και να το κάνουν.

Για τις επόμενες εκδόσεις δεν υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούν να γίνουν καλύτερα, σημειώνουν οι υπεύθυνοι. “I vind dat we erg laat hebben gereden, de race begon pas om 22.00 uur lokale tijd”, zei Leclerc. “Τα τελευταία χρόνια είναι πιο ζεστά, και οι θερμοκρασίες είναι καλύτερες”.

“I weet niet of alle inwoners van deze stad blij zijn met de race en de overlast die het met zich meebrengt. Αλλά τον τελευταίο χρόνο θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Έχουν τοποθετηθεί τώρα μια σειρά από μόνιμους αθλητές για το Formule 1 και η οργάνωση ξέρει τώρα πού θα είναι οι επιτυχίες”.

Vrees voor jetlag

En het voornaamste punt van kritiek dat de coureurs hebben: de planning van het Formule 1-seizoen. Την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστούν στο Αμπού Ντάμπι, στο άλλο άκρο της γης.

“I vertrek tomorrow al. Ωχ, όχι, όχι, όχι. I ben it helemaal kwijt”, είπε ο Leclerc προς τα εμπρός. “Als ik straks in Abu Dhabi ben, dan heeft mijn lichaam door de jetlag geen idee meer of het dag of nacht is”.

Ο Pérez είδε το αποτέλεσμα με καλό μάτι: “Laten we here voortaan gewoon de laatste race van het seizoen houden”, zei de Mexicaan. “Το Λας Βέγκας απέχει μόλις δύο ώρες από το σπίτι μου στη Γουαδαλαχάρα, αυτό είναι πολύ κοντά”.

Επίσης, ο Verstappen εμπιστεύεται ότι η “έντονη υπερπροσπάθεια” προς το Άμπου Ντάμπι θα είναι πιο έντονη. “Ένα άλλο δεδομένο για αυτόν τον αγώνα θα ήταν καλύτερο. Αλλά την τελευταία χρονιά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς υπάρχουν με το Λας Βέγκας, το Άμπου Ντάμπι και το Κατάρ τρεις αγώνες μετά από αυτό το διάστημα με μια χρονική διάρκεια 12 ωρών”.