Συγκινήσεις για τον Ντε Γιονγκ μετά την πρόκριση στο Australian Open, το πρώτο του Grand Slam

WeLoveSports.gr

Ο τενίστας Jesper de Jong βιώνει μια προσωπική πρωτιά στο Australian Open: για πρώτη φορά βρίσκεται στο βασικό πρόγραμμα τουρνουά Grand Slam.

Στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο, ο 23χρονος De Jong ήταν πολύ δυνατός για τον Αργεντινό Camilo Ugo Carabelli με 7-6 (3), 3-6, 7-6 (7).

Ο Ντε Γιονγκ συγκινημένος μετά την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν: «Δούλεψα σκληρά για αυτό»

«Αυτό ήταν ένα όνειρο από μικρή ηλικία», είπε ο De Jong στη συνέχεια στο NOS. “Έχω έρθει κοντά του αρκετά συχνά. Τα δάκρυα βγήκαν, ναι. Λογικά, όλα μπήκαν στη θέση τους.”

Στο τρίτο σετ, ο Ντε Γιονγκ, νούμερο 148 στον κόσμο, έχασε ματς με 5-4. Στο 6-5, ο Carabelli, ο οποίος είναι 140ος στην παγκόσμια κλίμακα, δεν κατάφερε να σερβίρει το παιχνίδι, μετά το οποίο ο De Jong κέρδισε τέσσερις σερί πόντους στο τάι μπρέικ του αγώνα από 6-7.

Συναισθηματική

Αφού έφτασε στο κύριο πρόγραμμα, ο συναισθηματικός De Jong ξάπλωσε στην πίστα και μετά έπεσε στην αγκαλιά του οδηγού του δίπλα στην πίστα.

Ο Ντε Γιονγκ θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Πέδρο Κασίν, τον 28χρονο νούμερο 72 στον κόσμο, στον πρώτο γύρο της κύριας διοργάνωσης. Το Haarlemmer είχε ήδη αντιμετωπίσει τον Νοτιοαμερικανό τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Στους προημιτελικούς ενός διεκδικητή στη Χιρόνα, ήταν πολύ δυνατός για τον Cachín στο χώμα με 7-5 και 6-2.

Οι Tallon Giekspoor και Botic van de Zandschulp είχαν ήδη διαβεβαιωθεί για το κύριο τουρνουά με βάση τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Συναντούν τον Ρώσο Ρομάν Σαφιοέλλιν και τον Ιταλό Τζάννικ Σίνερ αντίστοιχα.