Συγκλονιστική μεταγραφή στα σκαριά: “Ο Χάμιλτον στο δρόμο για τη Ferrari

WeLoveSports.gr

Έρχεται μια συγκλονιστική μεταγραφή στη Φόρμουλα 1; Σύμφωνα με διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον μετακομίζει από τη Mercedes στη Ferrari το 2025. Η ισπανική AS αναφέρει ότι ο 39χρονος οδηγός βρίσκεται στη διαδικασία συζήτησης των τελικών λεπτομερειών του συμβολαίου.

Το συμβόλαιο θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας. Sky Sports λέει ότι το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, θα βγει με νέα αργότερα σήμερα. Η Mercedes και η Ferrari αρνούνται να σχολιάσουν προς το παρόν.

Δώδεκα σεζόν Mercedes

Ο Χάμιλτον, ο οποίος ξεκινά φέτος τη 12η σεζόν του με τη Mercedes, ευδοκίμησε στη γερμανική ομάδα. Εκεί, ο Βρετανός έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς της Φόρμουλα 1: πήρε τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του το 2020 και εξακολουθεί να έχει κερδίσει τα περισσότερα γκραν πρι (103 νίκες).

Ωστόσο, έπρεπε να δει τον Μαξ Φερστάπεν να του παίρνει την εξουσία τα τελευταία τρία χρόνια. Η Mercedes δεν μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί τη Red Bull, την ομάδα του Ολλανδού. Ο Χάμιλτον κέρδισε για τελευταία φορά γκραν πρι το 2021, στη Σαουδική Αραβία.

Πρόσφατα επεκτάθηκε το συμβόλαιό του

Παρ’ όλα αυτά, ο Βρετανός πιστεύει ότι θα πρέπει να είναι ακόμα δυνατό να πάρει έναν παγκόσμιο τίτλο με τη Mercedes, δήλωσε όταν πρόσφατα επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα. “Η Mercedes και εγώ εξακολουθούμε να έχουμε μαζί ημιτελείς δουλειές. Θέλουμε ακόμα να πάρουμε παγκόσμιους τίτλους. Πίσω στην κορυφή. Να γίνουμε ξανά η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της F1″.

Αλλά μένει να δούμε αν αυτό θα συμβεί. Υπάρχει ρήτρα στο εκτεταμένο συμβόλαιό του που του επιτρέπει να αποχωρήσει από τη γερμανική ομάδα το 2025.

Η νέα σεζόν της Φόρμουλα Ένα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Το πρώτο γκραν πρι, αυτό του Μπαχρέιν, είναι προγραμματισμένο για τις 2 Μαρτίου. Μεταξύ 21 και 23 Φεβρουαρίου, η χώρα αυτή φιλοξενεί επίσης ημέρες δοκιμών.