Συνεχίζει το παραμύθι του Wimbledon η 16χρονη Andreeva, προημιτελικός της Pegula

Τροποποιήθηκε

Ένα μικρό θαύμα εκτυλίσσεται στο Wimbledon: η μόλις 16χρονη Mirra Andreeva περνά στον τέταρτο γύρο. Η Ρωσίδα, 102η στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα του τρίτου γύρου απέναντι στη συμπατριώτισσά της Αναστασία Ποτάποβα (24η στον κόσμο): 6-2, 7-5.

Η Andreeva είναι η τρίτη νεότερη τενίστρια τα τελευταία 25 χρόνια που εντάχθηκε στους τελευταίους δεκαέξι του Wimbledon. Το 2019, η Coco Gauff έφτασε στον όγδοο τελικό ως 15χρονη.

Τον Μάιο, η Andreeva έφτασε και στον τρίτο γύρο στο Roland Garros, ώστε να ανέβει αρκετά στην παγκόσμια κατάταξη. Ξεκίνησε τη χρονιά εκτός των 300 κορυφαίων.

Θα αντιμετωπίσει τη Μάντισον Κις στον τέταρτο γύρο. Ο Αμερικανός νούμερο 18 στον κόσμο έχει ήδη φτάσει στα προημιτελικά σε όλα τα γκραν σλαμ τουρνουά. Το 2017 έχασε τον τελικό του US Open.

Pegula Superior

Η Jessica Pegula (τέταρτη στον κόσμο) επίσης κέρδισε και έχει ήδη προκριθεί στα προημιτελικά. Ο Αμερικανός δεν είχε να φοβηθεί πολύ από τον Λέσια Τσουρένκο και κέρδισε εύκολα: 6-1, 6-3.

Η Pegula, τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε τρία σετ στον πρώτο γύρο, αλλά ήταν ανώτερη στους επόμενους γύρους. Πέρασε καλά αυτή τη γραμμή. Η Τσουρένκο είχε ακόμα ξεκάθαρα το τετράωρο ματς από τον προηγούμενο γύρο στα πόδια της.

Εκτός από το τέλος, όπου ο Ουκρανός δυσκόλεψε τα πράγματα στον Πέγκουλα, οι σχέσεις ήταν λοιπόν ξεκάθαρες. Η Pegula έχει φτάσει πλέον στους προημιτελικούς σε κάθε γκραν σλαμ τουρνουά. Αγωνίζεται με την Markéta Vondrousová (32η) για την πρώτη της θέση στον ημιτελικό.