Σχήμα πατινάζ: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Kaori Sakamoto οδηγεί το Skate Canada μετά από MS

Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ιαπωνίας, Καόρι Σακαμότο, ήταν επικεφαλής μετά το σύντομο πρόγραμμα των γυναικών στο Skate Canada την Παρασκευή, τη δεύτερη διοργάνωση της σειράς Grand Prix της ISU.

Η Σακαμότο συγκέντρωσε 75,13 βαθμούς στο Doug Mitchell Thunderbird Sports Centre στο Βανκούβερ, διατηρώντας ένα επιβλητικό προβάδισμα έναντι της Νοτιοκορεάτισσας Kin Chae Yeon (70,31) στη δεύτερη θέση και της Γιαπωνέζας συμπατριώτισσάς της Rino Matsuike (66,29) στην τρίτη θέση.

“Η βαθμολογία (πάνω από 75) ήταν ένας στόχος που είχα θέσει στον εαυτό μου”, δήλωσε η Σακαμότο. “Όπως το περίμενα, τα νεύρα μου μεγάλωσαν όσο πλησίαζε η σειρά μου. Αυτή η επίδοση μου έδωσε το κίνητρο να επικεντρωθώ περισσότερο στο ελεύθερο, παρά στην αιώρηση”.

Η Kaori Sakamoto από την Ιαπωνία αγωνίζεται στο σύντομο πρόγραμμα γυναικών στο Skate Canada, τη δεύτερη διοργάνωση της σειράς ISU Figure Skating Grand Prix, στο Βανκούβερ, 27 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Sakamoto εξέφρασε ανακούφιση μετά την προσγείωση ενός συνδυασμού τριπλού flip-τριπλού toeloop στα μέσα της διαδρομής, καθώς το σώμα της έγειρε με το εναρκτήριο flip.

“Ήμουν τόσο ανακουφισμένη που δεν μπορώ να θυμηθώ τη στιγμή που το έκανα”, είπε. “Δεν θέλω να κάνω κάτι επικίνδυνο όπως σήμερα (στο ελεύθερο πατινάζ). Θέλω να αποδίδω ποιότητα σε όλα τα στοιχεία μου.

Η Ιαπωνέζα Rinka Watanabe, νικήτρια του αγωνίσματος πέρυσι, ήταν έβδομη με 57,52 βαθμούς.