Σχήμα πατινάζ: Η Sota Yamamoto και η Kaori Sakamoto κερδίζουν στο Skate Canada

Ο Ιάπωνας Sota Yamamoto κέρδισε το Skate Canada το Σάββατο για την πρώτη του νίκη στη σειρά των Grand Prix της ISU στο καλλιτεχνικό πατινάζ, ενώ θριάμβευσε και η συμπατριώτισσά του και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Kaori Sakamoto.

Ο Γιαμαμότο, πρώτος μετά το σύντομο πρόγραμμα της Παρασκευής, ήρθε τρίτος στο ελεύθερο πατινάζ με 168,86 βαθμούς, αλλά το σύνολο των 258,42 βαθμών του ήταν αρκετό για να ξεπεράσει τον συμπατριώτη του Κάο Μιούρα, ο οποίος σημείωσε 177,09 βαθμούς και τερμάτισε με 257,89 βαθμούς στο Doug Mitchell Thunderbird Sports Centre στο Βανκούβερ.

Ο Ιάπωνας Sota Yamamoto αγωνίζεται στο ελεύθερο πρόγραμμα ανδρών στο Skate Canada, το δεύτερο αγώνισμα της σειράς ISU Grand Prix of Figure Skating, στο Βανκούβερ, 28 Οκτωβρίου 2023. (Darryl Dyck/Canadian Press/AP/ WeLoveSports)

“Δούλεψα σκληρά για να κερδίσω αυτόν τον τίτλο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος”, δήλωσε ο Γιαμαμότο, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στον περσινό τελικό του Γκραν Πρι.

Ο 23χρονος προσγείωσε το quad salchow, τον συνδυασμό quad-triple toeloop και το quad toeloop στην αρχή, πριν πέσει με triple axel.

“Έχω περιθώρια βελτίωσης τόσο στις επιδόσεις όσο και στη βαθμολογία”, δήλωσε. “Θέλω να ξεπεράσω τις προκλήσεις και να ανεβάσω ακόμη περισσότερο το επίπεδό μου.

Ο Ιταλός Matteo Rizzo τερμάτισε τρίτος με 246,01, ακολουθούμενος από τον Ιάπωνα Kazuki Tomono με 245,12.

Η Ιαπωνέζα Kaori Sakamoto αγωνίζεται στο ελεύθερο πρόγραμμα γυναικών στο Skate Canada, το δεύτερο αγώνισμα της σειράς ISU Figure Skating Grand Prix, στο Βανκούβερ, 28 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Sakamoto, πρώτη και μετά το σύντομο πρόγραμμα, εξασφάλισε μια συντριπτική νίκη με 226,13 βαθμούς, αφού κυριάρχησε στο ελεύθερο πρόγραμμα με 151,00 βαθμούς.

“Κατάφερα να πετύχω την επίδοση που φανταζόμουν, οπότε είμαι ανακουφισμένη”, δήλωσε η 23χρονη μετά την τέταρτη νίκη της στην πίστα με μια άψογη εμφάνιση.

“Ήμουν σε θέση να κάνω πατινάζ με την αίσθηση του επείγοντος. Είμαι πολύ χαρούμενη που ξεπέρασα τους 150 βαθμούς (στο ελεύθερο πατινάζ)”, πρόσθεσε.

Η συμπατριώτισσά της Rino Matsuike τερμάτισε τρίτη τόσο στο σύντομο πρόγραμμα όσο και στο ελεύθερο πατινάζ για να τερματίσει στην ίδια θέση στη γενική κατάταξη με 198,62 βαθμούς, δίνοντάς της την πρώτη της θέση στο βάθρο. Η Kim Chae Yeon από τη Νότια Κορέα τερμάτισε δεύτερη με 201,15 βαθμούς.