Τένις : Η καριέρα του Μοτσιζούκι τελειώνει στα ημιτελικά του Japan Open

Η εντυπωσιακή πορεία του Shintaro Mochizuki, Νο. 215 στον κόσμο, στο Japan Open έλαβε τέλος το Σάββατο, όταν έχασε στα straight sets από τον Ρώσο Aslan Karatsev, που βρίσκεται στην 50η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 20χρονος Mochizuki, πρωταθλητής του Wimbledon junior το 2019, μπήκε στο ATP 500 στο Ariake Colosseum του Τόκιο ως wildcard, χωρίς νίκη στο tour, αλλά απέκλεισε το Νο10 στον κόσμο και Νο1 seeded Taylor Fritz από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον δεύτερο γύρο.

Ο Ιάπωνας Shintaro Mochizuki παίζει ένα χτύπημα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Japan Open εναντίον του Ρώσου Aslan Karatsev στο Ariake Colosseum στο Τόκιο στις 21 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η πορεία του Mochizuki στο Τόκιο περιελάμβανε νίκες επί του Νο 31 Tomas Martin Etcheverry από την Αργεντινή στον πρώτο γύρο και του Νο 41 Alexei Popyrin από την Αυστραλία στα προημιτελικά.

Το τουρνουά τελείωσε με την ήττα του με 6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 33 λεπτά από τον Karatsev, απέναντι στον οποίο κατάφερε μόλις ένα break point.

Στον τελικό της Κυριακής, ο Karatsev θα αντιμετωπίσει τον 19ο Ben Shelton, ο οποίος κέρδισε τον Αμερικανό Marcos Giron με 6-7(2), 7-6(5), 6-4 στον πρώτο ημιτελικό.