Τένις: Η Miyu Kato έχασε τη δεύτερη έφεσή της στο Γαλλικό Όπεν

Η Γιαπωνέζα Miyu Kato δήλωσε την Παρασκευή ότι απορρίφθηκε η δεύτερη έφεσή της για την αποτυχία της στο διπλό γυναικών στο Γαλλικό Όπεν, επειδή χτύπησε κατά λάθος ένα ball boy με μια μπάλα του τένις.

Η Kato είχε αρχικά ασκήσει έφεση για την αποκατάσταση των χρηματικών επάθλων και των home runs, αλλά η έφεση απορρίφθηκε στις 15 Ιουνίου. Μετά τους αγώνες του στα διπλά στο Γουίμπλεντον, ο Kato δήλωσε ότι η τελική του έφεση για μείωση της ποινής είχε επίσης απορριφθεί.

Πρόσθεσε ότι μέρος του προστίμου που πλήρωσε θα επιστραφεί αν δεν λάβει προειδοποίηση σε μελλοντικά τουρνουά Grand Slam.

“Περίμενα ότι θα απορρίπτονταν”, δήλωσε η Kato για τις δύο προσφυγές της. “Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό, αλλά είναι απογοητευτικό.

Η Γιαπωνέζα τενίστρια Miyu Kato (R) ζητά συγγνώμη από ένα ball boy, αφού η μπάλα που χτύπησε ανάμεσα στους πόντους χτύπησε κατά λάθος το κορίτσι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του τρίτου γύρου του διπλού γυναικών στο γαλλικό ανοιχτό τουρνουά τένις στο Παρίσι, στις 4 Ιουνίου 2023. Η Kato και η Ινδονήσια παρτενέρ της Aldila Sutjiadi αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από το τουρνουά εξαιτίας του περιστατικού ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η 28χρονη και η παρτενέρ της στο διπλό γυναικών Aldila Sutjiadi (Ινδονησία) αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για τον τρίτο γύρο στις 4 Ιουνίου, αφού μια μπάλα που χτύπησε η Kato στην άλλη άκρη του γηπέδου μεταξύ των πόντων χτύπησε έναν συλλέκτη μπαλών και την άφησε να κλαίει.

Ο διαιτητής του αγώνα έδωσε αρχικά στην Kato μια προειδοποίηση πριν οι διαμαρτυρίες του αντίπαλου ζευγαριού, της Marie Bouzkova από την Τσεχική Δημοκρατία και της Sara Sorribes Tormo από την Ισπανία, ωθήσουν τον επόπτη και τον διαιτητή να εισέλθουν στο γήπεδο και να μετατρέψουν την ποινή σε σφάλμα, μετατρέποντας το περιστατικό σε ευρεία διαμάχη.

Η Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών χαρακτήρισε την απόφαση “άδικη” και η Kato δήλωσε ότι έκτοτε εξήγησε στην ένωση τι συνέβη στο Roland Garros.

“Ελπίζω ότι ο κανόνας θα αλλάξει”, πρόσθεσε η Kato, η οποία έχει ζητήσει να αποσαφηνιστεί το πρότυπο.

Στο γήπεδο την Παρασκευή, η Kato και η Sutjiadi κέρδισαν την Ιταλίδα Lucia Bronzetti και τη Βικτόρια Τόμοβα από τη Βουλγαρία στον πρώτο γύρο του διπλού γυναικών με 6-4, 6-4.

Η Ιαπωνέζα Miyu Kato (L) και η Ινδονήσια Aldila Sutjiadi πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί των Ιταλίδων Lucia Bronzetti και Viktoriya Tomova από τη Βουλγαρία στον πρώτο γύρο του διπλού γυναικών στο τουρνουά τένις του Wimbledon στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Kato, η οποία κατέκτησε τον τίτλο του μικτού διπλού στο Roland Garros με τον Γερμανό σύντροφό της Tim Puetz, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του τουρνουά του Wimbledon, όταν μαζί με τον Βέλγο Sander Gille έχασαν με 6-3, 7-5 από την Κροάτισσα Mate Pavic και την Ουκρανή Lyudmyla Kichenok.

“Μου άρεσαν πολύ αυτοί οι αγώνες”, δήλωσε η Kato. “Θα μπορούσα να κερδίσω το μικτό διπλό (στο Roland Garros), αλλά θέλω να κερδίσω το διπλό γυναικών με την τωρινή μου παρτενέρ και αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος.

Η Γιαπωνέζα Eri Hozumi και η Ισπανίδα Rebeka Masarova έφτασαν επίσης στον δεύτερο γύρο του διπλού γυναικών, κερδίζοντας τις Ιταλίδες Jasmine Paolini και Martina Trevisan με 6-4, 6-4.

Ο τελευταίος Ιάπωνας που έχει απομείνει στο Wimbledon, ο Yosuke Watanuki, έχασε με 6-4, 5-7, 6-2, 6-2 από τον Γερμανό Alexander Zverev στον δεύτερο γύρο των ανδρών.

Η Miyu Kato από την Ιαπωνία (μπροστά) και ο Sander Gille από το Βέλγιο παίζουν εναντίον της Lyudmyla Kichenok από την Ουκρανία και του Mate Pavic από την Κροατία στον πρώτο γύρο του μικτού διπλού στο τουρνουά τένις του Wimbledon στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports