Τένις: Η Oda Tokito δεν καταφέρνει να κερδίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της σε Grand Slam στο US Open

Η Tokito Oda από την Ιαπωνία σε δράση κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του απλού ανδρών σε αναπηρικό αμαξίδιο στο U.S. Open στη Νέα Υόρκη στις 5 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το νέο αστέρι του τένις με αναπηρικό αμαξίδιο της Ιαπωνίας, ο Tokito Oda, έπεσε στο πρώτο εμπόδιο την Τρίτη στην προσπάθειά του για έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο Grand Slam, εγκαταλείποντας το US Open στο μονό ανδρών στον πρώτο γύρο.

Ο 17χρονος, ο οποίος φέτος έγινε ο νεότερος νικητής του Γαλλικού Όπεν και του Γουίμπλεντον, ηττήθηκε κατά κράτος με 6-1, 6-1 από τον 52χρονο Γάλλο Stephane Houdet.

“Ο τίτλος ήταν ο μοναδικός μου στόχος. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα αποκλειόμουν στον πρώτο γύρο”, δήλωσε σοκαρισμένος ο νεαρός.

Ο Oda δεν κατάφερε να φτάσει την ακρίβεια του Houdet – αντιπάλου του συνταξιούχου Ιάπωνα icon και 28 φορές νικητή του Grand Slam Shingo Kunieda – αφού δέχτηκε 21 αβίαστα λάθη έναντι έξι του Γάλλου.

“Δεν θέλω να πω ότι θα στηριχτώ σε αυτή την ήττα και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Μια ήττα είναι μια ήττα. Είμαι απογοητευμένος από τον εαυτό μου”, δήλωσε ο Oda. “Αντί για τον αντίπαλο, έχασα λόγω της δικής μου αδυναμίας.