Τένις: Ο Κέι Νισικόρι επιστρέφει και φτάνει στον τελικό του Caribbean Open

Το πρώην νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ιάπωνας Kei Nishikori, έφτασε στον τελικό του Caribbean Open το Σάββατο, αφού επιβλήθηκε του Βραζιλιάνου Gustavo Heide με 6-4, 6-2.

Ο 33χρονος, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τον Οκτώβριο του 2021 μετά από χειρουργική επέμβαση στο ισχίο και τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο πέρυσι, κέρδισε τέσσερις αγώνες στην επιστροφή του στο ATP Challenger Tour στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο Ιάπωνας Kei Nishikori παίζει με τον Βραζιλιάνο Gustavo Heide στα ημιτελικά του Caribbean Open στο Palmas del Mar του Πουέρτο Ρίκο, 17 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Nishikori προηγήθηκε με 5-4 προτού κάνει το μοναδικό break στο πρώτο σετ για να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα games στο δεύτερο σετ για να εξασφαλίσει τη νίκη σε 1 ώρα και 26 λεπτά.

“Με κάνει ακόμα και να γελάω”, δήλωσε ο Nishikori, ο οποίος φάνηκε έκπληκτος από τη δική του επιτυχία στην επιστροφή του.

“Θα μπορούσα να είχα χάσει το πρώτο σετ δεδομένης της απόδοσης, αλλά κατάφερα να ξεπεράσω έναν πεισματάρη αντίπαλο. Ο τελικός θα είναι ο τελευταίος αγώνας του τουρνουά, οπότε θα επιτεθώ”.

Ο Nishikori αντιμετωπίζει τον 19χρονο Αμερικανό Michael Zheng στον αγώνα της Κυριακής.