Τένις: Ο Νισικόρι ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στο US Open από το 2021

Το πρώην νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, Kei Nishikori, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των συμμετεχόντων στο κυρίως ταμπλό της ATP για το US Open την Τετάρτη, δίνοντάς του την πρώτη του εμφάνιση σε Grand Slam μετά το 2021.

Το τουρνουά ξεκινά στις 28 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη. Παρόλο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 438η θέση της παγκόσμιας κατάταξης μετά από μια μακρά αποχή από τον τραυματισμό του, το ανδρικό και το γυναικείο tour μπορούν να απονέμουν “προστατευμένη κατάταξη” σε παίκτες που δεν μπορούν να αγωνιστούν για έξι μήνες λόγω σωματικού τραυματισμού.

Kei Nishikori ( WeLoveSports)

Ο 33χρονος Ιάπωνας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης. Κέρδισε το πρώτο του τουρνουά τον Ιούνιο στο Caribbean Open, μια διοργάνωση του ATP Challenger Tour στο Πουέρτο Ρίκο.

Έκτοτε, ο Νισικόρι έπαιξε σε δύο ακόμη διοργανώσεις Challenger Tour στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα παίξει στο Atlanta Open, μια διοργάνωση ATP 250, στις 24 Ιουλίου, στην πρώτη του εμφάνιση στο tour από τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Nishikori έχει προστεθεί στη λίστα συμμετοχών του US Open στο απλό ανδρών από τον συμπατριώτη του Yoshihito Nishioka, ο οποίος έφτασε στους 16 του Australian Open και του French Open φέτος.

Η δύο φορές πρωταθλήτρια γυναικών Ναόμι Οσάκα απουσιάζει αυτή τη σεζόν μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.